Απίστευτος ρατσισμός στο τρένο: «Άντε στο διάολο» σε μωράκι πρόσφυγα

Ένα περιστατικό που δείχνει την καθημερινή ρατσιστική βία που δέχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας κατέγραψε σε βίντεο επιβάτης του ηλεκτρικού. Το βίντεο ανέβασε χρήστης του Facebook.

Μια γυναίκα με μαντίλα κάθεται σε μια από τις θέσεις με το μωράκι της αγκαλιά. Κάποια στιγμή – αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο – το μωρό αρχίζει να κλαίει. «Κύριος» από την απέναντι τετράδα καθισμάτων, ενοχλήθηκε με αποτέλεσμα να στείλει «στο διάλο» το μωρό.

Στη συνέχεια, από όπου κι έχει αρχίσει να καταγράφει το βίντεο αρχίζει να λέει στην απορημένη γυναίκα που προσπαθεί να ησυχάσει το τρομαγμένο μωράκι της: «Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ότι να ‘ναι».

Ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει προσπαθώντας να υπερασπιστεί την γυναίκα: «αυτό είναι μωρό. Να πάμε στην αστυνομία θες;».

Ο πρώτος επιβάτης όμως επιμένει: «εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ δεν μιλάμε. Δεν ουρλιάζουμε. Ο άλλος είναι κουρασμένος από τη δουλειά του. Μπαίνει στο τρένο ΜΟΥ και δεν μπορεί να ακούει την καθεμία, άντε τώρα».

Ακόμη μια κοπέλα προσπαθεί να υπερασπιστεί τη γυναίκα με το μωράκι, λέγοντας στον άλλο επιβάτη: «δεν έχει νόημα να απαντάτε. Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος» και γυρνώντας στον άντρα του λέει: «δεν είναι δυνατόν σε μωράκι να μιλάτε έτσι»

Κι όμως μια άλλη επιβάτης σπεύδει να υπερασπιστεί τον υβριστή! «Καλά λέει, το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει; Έχω μεγαλώσει τέσσερα παιδιά».

«Τι θέλετε να κάνει η γυναίκα; Άντε στο διάολο, στο μωράκι;», απαντάει η κοπέλα. «Έχουμε ακούσει και χειρότερα από όταν ήρθαν», της ανταπαντάει η άλλη γυναίκα. «Τι να πω έχετε και παιδιά και μιλάτε έτσι;», λέει ξανά η κοπέλα και κλείνει το βίντεο.

 
Φαίνεται πως εδώ που είναι Ευρώπη τα μωρά δεν κλαίνε. Ή δεν επιτρέπεται να κλαίνε. Ή μήπως δεν επιτρέπεται να κλαίνε τα μωρά που δεν κατάγονται από την Ευρώπη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.