Στον εισαγγελέα έστειλε 43 ΜΚΟ ο Ν. Κοτζιάς

Στον εισαγγελέα έχει στείλει ο υπουργός Εξωτερικών 43 υποθέσεις με ΜΚΟ για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε Συνέντευξη Τύπου ο υπουργός εξωτερικών κατά την οποία θα αποκαλύψει στοιχεία για την δράση των ΜΚΟ. «Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοτζιάς κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου.
Ο κ. Κοτζιάς, μίλησε ακόμα για εξορθολογισμό και περιορισμό των δαπανών, τονίζοντας ότι από 1.500.000 ευρώ που ήταν επί άλλων κυβερνήσεων, σήμερα μειώνονται στις 120.000 ευρώ. Έφερε δε ως παράδειγμα «τα έξοδα ύψους 150.000 που διέθετε το Κέντρο Ανάλυσης Σχεδιασμού για την έκδοση ενός περιοδικού που δεν το διάβαζε κανείς, ενώ σήμερα βγαίνει ηλεκτρονικά με μηδενικό κόστος». 
 «Το ΥΠΕΞ πρέπει να συγκεντρώσει τις καλύτερες επιστημονικές δυνάμεις της χώρας οι οποίες θα βρίσκονται σε συνέργεια με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Υπάρχουν πολύπλοκα ζητήματα όπως η χάραξη της ΑΟΖ, οι “επιθέσεις” που γίνονται από την Τουρκία, το Κυπριακό και οι απαιτήσεις περί 4 ελευθεριών, οι διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Αν χρειαστεί να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα πάμε με τους καλύτερους καθηγητές που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, περί ρουσφετολογικών προσλήψεων, αντιτείνοντας ότι ο ίδιος έχει 10 θέσεις για αποσπασμένους και έχει προσλάβει μόνο δύο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.