ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: 40 ΧΩΡΙΑ ΣΕ πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας

Στο https://www.agriniopress.gr διαβάσαμε:

40 χωριά του Δήμου Καρπενησίου εντάσσονται στο Πρόγραμμα της υπογεννητικότητας “Μια ελπίδα γεννιέται” της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis.

Το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. “Μια ελπίδα γεννιέται!” για τη μείωση της υπογεννητικότητας, που υλοποιεί σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κ. Μάριος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς, η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Γκαρίλα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. επιθυμεί να συμβάλλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, που αποτελεί μέγιστη απειλή για το μέλλον του τόπου και ειδικά των πιο απομακρυσμένων περιοχών, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών που επικρατούν, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές- μαιευτικές υποδομές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ “υιοθετεί” για 4 χρόνια, 40 χωριά του Δήμου Καρπενησίου στα οποία περιλαμβάνονται οι εξής τοπικές κοινότητες: Κρίκελλο, Άμπλιανη, Δομνίστα, Μεσοκώμη, Ροσκά, Στάβλοι, Ψιανά, Αγία Τριάδα, Άγιος Χαράλαμπος, Δομιανοί, Πετράλωνα, Χ¨οχλια, Μεγάλο Χωριό, Ανιάδα, Δερμάτι, Καρίτσα, Κλαυσί, Μικρό Χωριό, Μουζίλο, Νόστιμο, Συγκρέλο, Χελιδόνα, Προυσός, Αλέστια, Ασπρόπυργος, Βελωτά, Εσωχώρια Καστανέα, Καταβόθρα, Πρόδρομος, Σαρκίνη, Σταυροχώρι, Τόρνος, Φουρνά, Βράχα, Κλειτσός, Άγιος Νικόλαος, Μυρίκη, Στένωμα και Κορυσχάδες.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. με τη συνεργασία της HOPEgenesis θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες- κατοίκους των χωριών που έχει υιοθετήσει και οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες. Συγκεκριμένα, για τις γυναίκες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, με μοναδικό κριτήριο να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα “υιοθετημένα” χωριά, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό: Μαρία Γκανούρη: 2106455353, 2169001068, email: hope@genesis.org, www.hopegenesis.org, www.jotis-miaelpidagennietai.gr και στον Δήμο Καρπενησίου στο τηλέφωνο: 2237350043.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕτικέτεςΔήμου Καρπενησίου υπογεννητικότητα χωριά(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.