Το FBI δίνει τα ονόματα στους Έλληνες εισαγγελείς για το σκάνδαλο Novartis – Ποιοι τρέμουν

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ των οικονομικών εισαγγελέων στις ΗΠΑ για να παραλάβουν από το FBI το υλικό των καταθέσεων και των στοιχείων για τη NOVARTIS, ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά εκατοντάδων μεγαλόσχημων που θησαύρισαν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Με την ολοκλήρωση της έρευνας αρχίζουν συλλήψεις και παραπομπές των εμπλεκόμενων που είναι χιλιάδες και αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος.
Οι καταθέσεις δύο κορυφαίων στελεχών της NOVARTIS στην Ελλάδα στις αμερικανικές αρχές και τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια των αρμόδιων οικονομικών εισαγγελέων καίνε στην κυριολεξία μεγαλόσχημους παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής, στελέχη του υπουργείου Υγείας και διοικήσεις δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων καθώς και χιλιάδες γιατρούς που συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία με αντάλλαγμα μίζες για να αυξάνεται ο τζίρος του πολυεθνικού κολοσσού.
Η δραστηριότητα της εγκληματικής συμμορίας που είχε στήσει η NOVARTIS στην Ελλάδα, όπως και άλλες πολυεθνικές του φαρμάκου, που βρίσκονται ακόμα στο απυρόβλητο, προκάλεσε ζημιά δισεκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση στο ελληνικό δημόσιο.
Γι’ αυτό οι παραπομπές των εμπλεκομένων θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.
Δικαστικές πηγές θεωρούν δεδομένες τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις αυτών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο. Ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκονται τιμολόγια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω των οποίων ξεπλένονταν μαύρο πολιτικό χρήμα. Οι μίζες έπεφταν βροχή σε πολιτικά στελέχη, ανώτερα στελέχη του υπουργείου Υγείας, διοικήσεις νοσοκομείων γιατρούς αλλά και στο σύστημα των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης για να διασφαλίζεται η ομερτά.
Εχουν χάσει τον ύπνο τους
Βαθιά θα μπει το μαχαίρι, στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, η αποκάλυψη του οποίου, έχει κάνει πολλούς μεγαλόσχημους, να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
 Η υπόθεση, που ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλο βάθος, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πολλοί σημαίνοντες παράγοντες του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου και αστέρες της διαπλοκής, βρίσκονταν στις λίστες του πολυεθνικού κολοσσού. Γι` αυτό το λόγο, κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση κλιμακίου εισαγγελικών λειτουργών, με επικεφαλής την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κλιμάκιο αναμένεται να αναχωρήσει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συλλέξουν κρίσιμα στοιχεία, που θα επιτρέψουν τον εμπλουτισμό, αλλά και την επιτάχυνση της έρευνας.
Οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να επιταχύνουν την έρευνα για την υπόθεση που θεωρείται σκάνδαλο πρώτης γραμμής και η διερεύνησή του ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή. Το ταξίδι στις ΗΠΑ έχει στόχο τη συλλογή στοιχείων από τις από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες αποκάλυψαν το σκάνδαλο. Μάλιστα διενεργούν έρευνα τόσο σε επίπεδο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο. Ήδη δε έχουν ληφθεί καταθέσεις από δύο μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία είχε δημιουργήσει δίκτυο με  δωροδοκίες γιατρών δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ιδιωτών ώστε να προωθούν  τα φάρμακα της.
Υπό έρευνα είναι και αν εμπλέκονται κρατικοί αξιωματούχοι καθώς  από τον περασμένο Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε έφοδος στα γραφεία της εταιρείας, στη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρο των ερευνών και τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών της εταιρείας.

kontranews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.