Χείμαρροι οι δρόμοι από την καταιγίδα στην Αθήνα – Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι

Έντονη βροχόπτωση παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Αττικής όπως στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι, στον Πειραιά και την Σαλαμίνα με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια.
https://www.youtube.com/watch?v=1AZbVoe2CIYrn
https://www.youtube.com/watch?v=ME-BJlXmyporn
Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι.  

Επίσης, διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων και στην οδό Πειραιώς και στις λεωφόρους Σαλαμίνας και Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στη οδό Πειραιώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας, από την Ζωοδόχο Πηγή έως τη λ. Φανερωμένης και στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Πέραμα, από το ύψος ανώνυμης οδού στο ρεύμα προς Πειραιά.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχουν δεχτεί από το πρωί 60 κλήσεις στην Σαλαμίνα και στο Δήμο Περάματος. Μάλιστα στην Σαλαμίνα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ζευγάρι ηλικιωμένων καθώς το σπίτι τους είχε πλημμυρίσει.

Φωτογραφίες από το Κερατσίνι

Σε επιφυλακή για την επικείμενη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων ο δήμος Πειραιά  

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Επίσης, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα. Σύμφωνα με τον δήμο, έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί, γεγονός που συνέβαλε στο να μην υπάρξουν σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής καταιγίδας. 

Τέλος, γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα  Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη την χώρα με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα κυρίως σε Σποράδες, Θεσσαλονίκη, ανατολική Κρήτη και Χαλκιδική.  Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαΐα και η Μεσσηνία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.