«ΡΗΜΑΔΙΟ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ επεισόδια: Καμμένα, αναποδογυρισμένα ΙΧ, βανδαλισμένα καταστήματα [εικόνες]

Στο http://www.iefimerida.gr διαβάσαμε:

Σοκ και θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το Παρίσι, την επομένη των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων».

Πολλές οι «πληγές» στο κέντρο του Παρισιού, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το Σάββατο. Από νωρίς το πρωί, επιστρατεύθηκαν συνεργεία καθαρισμού, που προσπαθούσαν να σβήσουν τα συνθήματα που έγραψαν οι συγκεντρωμένοι στην Αψίδα του Θριάμβου. «Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» και «Μακρόν παραιτήσου» μερικά από αυτά.

Από το πρωί έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού

Τα απομεινάρια των επεισοδίων στους δρόμους

Στις γύρω, αριστοκρατικές λεωφόρους, η εικόνα είναι εξίσου απογοητευτική. Εκεί έκαναν… κλεφτοπόλεμο οι διαδηλωτές με τους αστυνομικούς. Πολλά τα καμμένα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, που χρησίμευσαν ως «οδοφράγματα» για τους συγκεντρωμένους, τους οποίους προσπαθούσαν να απωθήσουν οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Πολλές και οι ζημιές σε καταστήματα, αφού οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.

Κάτοικος του Παρισιού μπροστά σε καμμένο αυτοκίνητο

Οι διαδηλωτές αναπογύρισαν και έκαψαν πολλά οχήματα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου 1.500 άτομα, «επαγγελματίες ταραχοποιοί», που καμουφλαρίστηκαν με κίτρινα γιλέκα.

Εικόνες που προκαλούν οργή, την επομένη των επεισοδίων

Πολλά τα καμμένα ΙΧ στους δρόμους του Παρισιού

Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στην Αψίδα του Θριάμβου

Φωτογραφίες: AP

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.