Πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ζητεί ο Εισαγγελέας

Την πλήρη απαλλαγή και των 62 κατηγορουμένων στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ριχάρδος Μυλωνάς, προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, όπως επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Συνεπώς, από τη στιγμή που το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύρει και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα πριν από 11 μήνες ως εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος “λαθρεμπορίας” χρυσού. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν με τους πρώτους που οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας να κρίνονται προφυλακιστέοι.

Ωστόσο, πριν ολοκληρωθούν οι απολογίες, η δικογραφία «κατέρρευσε» όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία.

Τον τελευταίο λόγο για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αναμένεται έως το τέλος του έτους να εκδώσει βούλευμα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.