Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκης για την δεύτερη Κυριακή στις κάλπες

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων (210.264) στο σύνολο των 873 εκλογικών κέντρων για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά, πρώτη, με ποσοστό 42,5% αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά, με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη και ποσοστό 25,1%.
Αναμένονται τα αναλυτικά ποσοστά όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, στον α’ γύρο.
Ο β’ γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, καθώς ο πρώτος σε ψήφους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει από τον α’ γύρο το 50% +1 που απαιτείτο προκειμένου να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία.
Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος, μέχρι και πριν από λίγο, περίμενε τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.
Θεοδωράκης: Συγχαίρω δημόσια την Φώφη Γεννηματά – Να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμουΣυνεχάρη δημόσια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ., Φώφη Γεννηματά για την διαφαινόμενη πρωτιά της στον α’ γύρο των εκλογώνγια τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό «που θέλαμε».
«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε: «Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας».
Όσο για το τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού έσπευσε να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον στήριξαν και σε αυτή τη μάχη τονίζοντας πως «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».
Καμίνης: Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί
Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε μέσω δήλωσης του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς,Γιώργος Καμίνης., ο οποίος συνεχάρη και τον κ. Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία των εκλογών.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ενώ για το μέλλον τόνισε ότι «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί».
Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Καμίνη:
«Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ’ όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία.
Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί.
Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα.
Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε».
Ραγκούσης: Θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμειςΛίγα λεπτά πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ο Γιάννης Ραγκούσης, ανέβασε στο twitter την γραπτή του ανακοίνωση, όσο αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Στην ανακοίνωση, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει:
“Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Επίσης, στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση. Ευχαριστώ κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της όμορφης διαδικασίας.
Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις”.
Μανιάτης: Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα
«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης λίγο μετά τα μεσάνυχτα επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας».
«Ο προοδευτικός κόσμος που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας, είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας.
«Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης»,κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.