ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟΝ Ριχάρδο ούτε στο Αγρίνιο…

Η στήλη είναι σίγουρη ότι ενθυμείται καλώς. Μια από τις πρώτες «αντιστασιακές» πράξεις που είχαν γίνει τότε στην αρχή της κρίσης(πρέπει να ήταν το ’12…)ήταν μια επιδρομή με μπογιές στο πρώτο από τα «ενεχυροδανειστήρια» που είχαν στηθεί στο κέντρο του Αγρινίου.

Δεν ενθυμούμεθα ακριβώς τα συνθήματα αλλά ήταν γεμάτα οργή για τους εκμεταλλευτές της κρίσης και για εκείνους που ξεπουλάνε την ζωή των ανθρώπων κλπ. Πράγματα σωστά, διότι ήταν τουλάχιστον προκλητικό μέσα στην κρίση να γεμίζει η χώρα από τέτοια καταστήματα και μάλιστα κάτω από μια διεύθυνση, στην ουσία.

Κι ύστερα; Ξαφνικά τίποτε! Για χρόνια ολόκληρα και παρά το ότι ο σημερινός βασικός κατηγορούμενος είχε αντιμετωπίσει και πάλι την δικαιοσύνη κάπου στα 2014 ή 2015 δεν άνοιξε μύτη ξανά! Δεν έπεσε μπογιά, δεν έπεσε ένα αυγό, δεν έγινε βανδαλισμός. Κι αυτό παρά το ότι θα περίμενε κανείς να πέφτει κάθε δεύτερη μέρα «ντου» με βαριοπούλες.

Κι όχι μόνο στο Αγρίνιο. Σε όλη την χώρα αυτά τα καταστήματα ήταν σαν να μην ενοχλούσαν κανέναν, σαν ένα ιδιότυπο αόρατο χέρι να σταματούσε την αγανάκτηση του κόσμου. Κι ακόμη περισσότερο, σαν το ίδιο χέρι να συγκρατούσε κι όλους εκείνους τους ακτβιστές και κινηματικούς που έχουν λόγο και βαριοπούλα επί παντός του επιστητού!

Τίποτε. Ησυχία όπως και στο κεντρικό χυτήριο του πολυδιαφημισμένου ενεχυροδανειστή το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται στα Εξάρχεια! Εκεί που θα περίμενες να το έχουν ανατινάξει οι αντικαπιταλιστές μαχητές που κυριαρχούν στην περιοχή!

Παράξενο πράγμα πάντως, πολύ παράξενο…

η συντακτική ευτελής μονάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕτικέτεςΑγρίνιο ενεχυροδανειστήριο Ριχάρδος…

Πηγή: https://www.agriniopress.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.