Εισαγγελέας για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Ήταν η offshore του ελληνικού Δημοσίου και των ρουσφετιών»

Kαταδικαστικό για όλους τους κατηγορούμενους ήταν το σκέλος της εισαγγελικής πρότασης για τις 140 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Documento, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή για την υπόθεση των 140 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ των: Άγγελου Χατζάκη (πρώην πρόεδρο του Δ.Σ), Όλγας Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) και Ελένης Λιάκουρα (πρώην γραμματέα). Παρά το γεγονός ότι ο πρώην ισόβιος διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου δεν κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελέας τον τοποθέτησε στο κάδρο λέγοντας πως διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αυτήν εν γνώσει του.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η offshore του ελληνικού Δημοσίου και των ρουσφετιών», κατέληξε η εισαγγελέας. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2005 ήταν παράνομες, καθώς δεν ακολουθήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, όπως είπε η εισαγγελέας μια εκ των κατηγορουμένων ανέλαβε να διεκπεραιώσει κατευθείαν τις προσλήψεις από το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσλήψεις ήταν πολιτική επιλογή και οι κατηγορούμενοι έδρασαν ως τα εκτελεστικά όργανα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.