Τα Paradise Papers «αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη»!

Συντάκτης: efsyn.gr
Επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε πως οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη» και πως η Νέα Δημοκρατία «»καρφώθηκε» μόνη της, με την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, 105,5» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη & Νίκο Σβέρκο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως από τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τα Paradise Papers θα βγουν «χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα πολιτικά συμπεράσματα» ενώ αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε πως «στην πραγματικότητα «καρφώθηκε» μόνη της».
Επιχειρηματολογώντας για τα λεγόμενά του σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέλιος Κούλογλου σημειώνει: «Λέει προκαταβολικά να κοιτάξει η κυβέρνηση να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις καλές και τις κακές off-shore. Άρα, σημαίνει ότι κάποιοι από τη ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers, έχουν off-shore και η ΝΔ ζητάει να καταχωριστούν στις καλές, όχι στις κακές».
Και προσθέτει: «Προφανώς, δεν πρόκειται για τίποτε μικροστελέχη … έχω την εντύπωση και τις πληροφορίες ότι αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη».
Ο Στέλος Κούλογλου ζητά «επιτέλους» να βγουν τα ελληνικά ονόματα και «να κινηθούν και οι αρχές, όχι μόνο οι δημοσιογράφοι» προκειμένου να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τι συμβαίνει και αν υπάρχουν «καλές» off-shore…
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα η αξιωματική αντιπολίτευση «να αντιμετωπίσει το ζήτημα όχι προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα θεσμική σοβαρότητα».
Νωρίτερα και μιλώντας στον «Στο Κόκκινο» ο γ.γ. Καταπολέμης της Διαφθοράς Κώστας Χρήστου τόνισε ότι όλα τα νέα στοιχεία θα προωθηθούν στις δικαστικές και φορολογικές αρχές.
Την Τρίτη, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης να εξετάσουν τις υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers και να προχωρήσουν στους ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.