Πώς επηρεάζονται οι θάλασσες από την κλιματική αλλαγή

Για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο σύστημα μίλησε στην εκπομπή One Direct o Δημήτρης Ιμπραήμ, μέλος του WWF και υπεύθυνος για το θαλάσσιο πρόγραμμα του οργανισμού.

«Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, επηρεάζονται τα θρεπτικά συστατικά και το περιεχόμενο της θάλασσας. Αλλάζει ολόκληρος ο βιότοπος. Κατά συνέπεια επηρεάζονται και οι παράκτιες κοινότητες και κυρίως αυτές που εξαρτώνται από την αλιεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Ειδάλλως, θα έχουμε δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία και την κοινωνία που εξαρτάται από έναν υγιή πλανήτη», συμπλήρωσε.

Τέλος, μίλησε για την Ελλάδα, τα ελληνικά θαλάσσια ύδατα και τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. «Αυτό που χρειάζεται», πρόσθεσε, «είναι μια εθνική στρατηγική, μια πολιτική που προστατεύει το κλίμα, το φυσικό περιβάλλον και αναδεικνύει τις δραστηριότητες που κερδίζουν από αυτό».

Πηγή: onetv.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.