Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο σήμερα – Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Παναγιωτόπουλο

Την περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και τη διεύρυνση του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, αναμένεται να σηματοδοτήσει η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, με επιστέγασμα την υπογραφή της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement-MDCA) των δυο χωρών.

Κατά τις επαφές του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναμένεται να αναδειχθεί περαιτέρω η στρατηγική διάσταση της σχέσης Αθήνας- Ουάσινγκτον, με έμφαση στην εμβάθυνση της αμυντικής, διπλωματικής, αλλά και οικονομικής συνεργασίας τους.

Οι επαφές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο υποδέχθηκε χθες το βράδυ κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας, αρχίζουν σήμερα το πρωί με τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον οποίο θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Αμέσως μετά, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.