Πλήρης κάλυψη ΝΔ σε Αυγενάκη – Δεν είναι ανομία οι εκβιαστές και τα «δώρα» της Siemens

Σε πλήρη κάλυψη του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τα νέα της καθήκοντα.
Η κα Σπυράκη, μετά από πέντε ημέρες πλήρους αφωνίας της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θέλουν τον κ. Αυγενάκη, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, να έχει συναλλαγές με κύκλωμα εκβιαστών και λαθρεμπόρων χρυσού, αρκέστηκε να επαναλάβει πως ο κ. Αυγενάκης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, χωρίς να ασχοληθεί με το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί καμία δημόσια απάντηση ούτε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε από τον ίδιο τον βουλευτή.
«Ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κα Σπυράκη και σημείωσε: «μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ», αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι επίμαχες συνομιλίες είναι προϊόν δικογραφίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας προς τις Αρχές για νόμιμες συνακροάσεις στο κύκλωμα των εκβιαστών.
Αναφερόμενη δε στα όσα κατέθεσε η ιδιαιτέρα του κ. Χριστοφοράκου για το σκάνδαλο της Siemens και τα «δώρα» προς τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ντόρα Μπακογιάννη και την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, η κα Σπυράκη σημείωσε απλά πως «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά την συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη».
Επικαλέστηκε δε, τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητστοτάκης», αποσιωπώντας εκ νέου το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης προέβη στην αποπληρωμή των «δώρων» μονάχα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, γεγονός που επίσης κατέθσε η κα Τσακάλου στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens.
Αφού οι υποθέσεις Αυγενάκη και Siemens δεν εμπίπτουν στο πεδίο της ανομίας και της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώνει κανείς από τα όσα είπε η κα Σπυράκη, επανέλαβε την εκτίμηση της ΝΔ πως «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας», καλώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή «να απολογηθεί γι αυτή την κατάσταση».
Υπάρχουν θέματα ανομίας συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη, η οποία, εξηγώντας τη θέση της, είπε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σε ερώτηση για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, «σιδέρωσαν» ηλικιωμένη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.