Σε 25 προσαγωγές χρυσαυγιτών προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση κατά γυναικών στο Εφετείο

Επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής έγινε σήμερα έξω από το Εφετείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε άλλη μια γυναίκα την στιγμή που κατέβαιναν από το τρόλεϊ.
Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Όταν άνοιξαν οι πόρτες του τρόλεϊ, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο -όπως λένε οι παθούσες- χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.
Οι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, όμως οι επιτιθέμενοι ήταν πιο γρήγοροι και κατάφεραν να τις χτυπήσουν. Η μία γυναίκα δέχθηκε γροθιά στη μύτη και η άλλη στο στόμα.
Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, πέταξαν τρικάκια της Χρυσής Αυγής που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο για τη μνήμη των Καπελώνη και Φουντούλη. Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με την καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν στοιχεία για την επίθεση.
Στην προσαγωγή 25 μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση σε βάρος γυναικών κοντά στο Εφετείο Αθηνών.
Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και δύο ακόμη γυναικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται.
Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.
Νωρίτερα, έφθασαν στη ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.