Δεκαέξι σενάρια από την Λευκωσία για την διαχείριση του φυσικού αερίου

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει έτοιμα 16 σενάρια για διαχείριση του φυσικού αερίου, ανάλογα με τις ποσότητες που θα εντοπιστούν, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Αναλύοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2018, ο κύριος Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του προσεχούς έτους θα διενεργηθούν άλλες 4 με 5 γεωτρήσεις και θα γίνουν γνωστές ακριβώς οι ποσότητες που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αναμένουμε, πρόσθεσε, ενημέρωση από την εταιρία ΕΝΙ για γεωτρήσεις στα οικόπεδα 3-6-8. Εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018, είπε ο κύριος Λακκοτρύπης, η εταιρία EXON MOBIL θα διενεργήσει δύο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10.
Τόνισε ότι «πρωταρχικός στρατηγικός στόχος παραμένει η δημιουργία τερματικού στην περιοχή Βασιλικού», προσθέτοντας ότι οι σχεδιασμοί αφορούν τερματικό με 5 τραίνα.
Για τις δραστηριότητες της ‘Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για σύναψη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και εταιρείας για αγορά γεωτρύπανου, τονίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται και τεχνογνωσία, την οποία δεν διαθέτει η Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.