Ρελάνς Τσίπρα: Σέρνει τον Μητσοτάκη στη Βουλή να απαντήσει για Αυγενάκη και… ανομία

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο σήκωσε το γάντι αλλά εκμεταλλεύεται και τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για τις «καυτές» συνομιλίες του Λευτέρη Αυγενάκη με κύκλωμα εκβιαστών, προκειμένου να φέρει σε θέση απολογούμενου τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο τελευταίος για την… ανομία.
Το… μομέντουμ για τη ρελάνς του Μεγάρου Μαξίμου στον πολιτικό σχεδιασμό 24ώρου της ΝΔ, που αναζητά αφήγημα εκ νέου στο δόγμα «νόμος και τάξη» με αφορμή την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης, ωστόσο γίνεται έτι περαιτέρω προνομιακό, δεδομένου πως η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη ενός 29χρονου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, ενώ την ίδια ώρα οι έρευνες για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται πως προχωρούν, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές.
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για συνομιλίες του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρη Αυγενάκη, ούτε λίγο ούτε πολύ γυρνούν μπούμερανγκ στην Πειραιώς την επίκαιρη ερώτηση, με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλείται να δώσει στην εθνική αντιπροσωπεία τις απαντήσεις για τον στενό του συνεργάτη που μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.
Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία. Οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη την καθιστούν άκρως επίκαιρη, τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση.
Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ.
Από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος.
Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του», καταλήγει το Μαξίμου.
Με αίσθημα… ανασφάλειας απαντά η ΝΔ για τον Αυγενάκη
Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ η απάντηση στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άμεση αλλά χωρίς καμία αναφορά στο επίδικο, που είναι οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Αυγενάκη.
Στην Πειραιώς στέκονται μονάχα στο ότι ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τον γραμματέα της ΝΔ.
«Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της Κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.