Με 8πλάσια ισχύ λειτουργούσε το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ Αλμυρού

Με μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που ορίζει η νομοθεσία λειτουργούσε το μοιραίο μηχανικό παιχνίδι στο λούνα παρκ του Αλμυρού που βρήκε τραγικό θάνατο η 14χρονη μαθήτρια. Η τεχνική πραγματογνωμοσύνη που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου έδειξε πως λειτουργούσε με 123 ίππους έναντι 15 που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης απεστάλη στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία διέταξε με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας όλοι οι Δήμοι να προβαίνουν μέσω των Τεχνικών τους Υπηρεσιών σε ελέγχους για την τήρηση ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο διπλωματούχος μηχανικός βεβαίωσε ότι η συνολική ισχύς των εγκατεστημένων παιχνιδιών είναι μικρότερη από 15 ίππους και επομένως ως μηχανολογική εγκατάσταση κάτω των 15 ίππων δεν υποχρεούτο σε προσκόμιση άδειας του υπουργείου Ανάπτυξης (…). «Ωστόσο, κατόπιν διενέργειας ηλεκτρολογικής πραγματογνωμοσύνης από διορισθέντα διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό διαπιστώθηκε ότι η ισχύς και μόνον του συγκεκριμένου εγκατεστημένου ηλεκτροκίνητου περιφερόμενου παιγνίου ανέρχεται 123 ίππους, ενώ εκτιμάται ότι πολλά από τα υπόλοιπα παίγνια του εν λόγω λούνα παρκ, όπως το σύστημα μεγάλης παλινδρομικής αιώρας ή το ηλεκτροκίνητο περιστρεφόμενο παίγνιο είναι μεγαλύτερος ισχύος από 15 ίππους», επισημαίνει η Εισαγγελία Βόλου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερόμενα, η Εισαγγελία Βόλου επισημαίνει το συγκεκριμένο λούνα παρκ αποτελεί μηχανολογική εγκατάσταση υπερβαίνουσα συνολικά τους δεκαπέντε ίππους και για τον λόγο αυτό όφειλε να έχει εφοδιαστεί με άδεια του υπουργείου Ανάπτυξης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.