Πως δρουν τα κυκλώματα των πλαστών διαβατηρίων [Βίντεο]

Εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση της μαφίας που πουλάει σε πρόσφυγες και μετανάστες κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αν και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα που εντοπίζουν τα πλαστά διαβατήρια, οι μαφίες έχουν βρει τρόπο να συνεχίσουν τη δράση τους.

Τα κυκλώματα κλέβουν διαβατήρια και στη συνέχεια τα πωλούν σε απελπισμένους πρόσφυγες και όχι μόνο που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Μόνο το φετινό καλοκαίρι τα μέλη των κυκλωμάτων έκλεψαν χιλιάδες διαβατήρια από τουρίστες που απολάμβαναν τις διακοπές τους στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Τα πλαστά διαβατήρια κοστίζουν από 1.000 μέχρι 4.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Το αγόρασα πριν από τρία χρόνια και προσπάθησα να φύγω για Γερμανία. Κόστισε 7.000 ευρώ για δύο άτομα. Με συνέλαβε η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Αθήνας», αποκάλυψε μετανάστης. «Έχουν πολλά διαβατήρια, ταυτότητες, άλμπουμ ολόκληρα. Και μπορείς να διαλέξεις τη φωτογραφία που σου μοιάζει περισσότερο», επισήμανε.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.