Έρευνα Metron Analysis: Ανησυχία για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μεταναστευτικό-Αρνητικές οι εντυπώσεις και για το Μακεδονικό

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου, όπως το κατέγραψε η έρευνα της Metron Analysis, βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%). Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23%) βρίσκεται στις 16,5 μονάδες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να χάνει μία μονάδα από το ποσοστό που είχε στην πρόθεση ψήφου τον Ιούλιο.

Έλλειψη εμπιστοσύνης για  Μακεδονικό και  Μεταναστευτικό

Η έρευνα όμως καταδεικνύει και τις αδυναμίες της κυβέρνησης. Το κυρίαρχο θέμα που συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών είναι το Μεταναστευτικό, με τις αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση να φτάνουν στο 56%.

Ακολουθούν το Μακεδονικό, με το 45% να δηλώνει ότι έχει αρνητική εντύπωση από τη μέχρι στιγμής στάση της κυβέρνησης, και η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με 41% αρνητικές γνώμες. Πρόκειται για θέματα που δεν έχουν εύκολη λύση και που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε φάση όξυνσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.