F-16 : Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Καμμένου στα περιτρίμματα του σημιτιστάν! ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

netakias.com
Δείτε ποιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί σκούζουν τα τελευταία 24ωρα για την μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής και θα βρείτε όλα τα περιτρίμματα που άμεσα ή έμμεσα είναι γύρω από τον Σημίτη. Από δημοσιογράφους έως πολιτικούς που ξεπλυναν τον Παπαντωνίου στην Νεα Δημοκρατία, που μόνο Αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τον έκαναν. 
Από το 2000 που ο Σημίτης ακύρωσε τα Eurofighter η Ελλάδα κινδύνευε να μείνει πίσω στην υπεροχή, που με δυσκολία και αιματηρές θυσίες απέκτησε το Εθνος, μετά από δεκαετίες στον Αιγαίο.
Για όσους δεν θυμούνται, γιατί οι εμείς ασχολούμαστε με το F-35 από τότε που διαγωνιζόταν με το XF-32 της Boeing.
Για όσους δεν θυμούνται, όταν οι εταιρίες ζητούσαν συνεργάτες στα διάφορα στάδια εξέλιξης των Αεροσκαφών (το ίδιο έργο παίχτηκε και στο Eurofighter και στο F-35) ήθελαν τα λεφτά μπροστά κάτι που Ελλάδα δεν έκανε και στις δυο περιπτώσεις με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των εξελίξεων και στα αεροσκάφη 4η γενιάς (Eurofighter) και στα αεροσκάφη 5η γενιάς (F-35)
Αλλά τότε που έτρεχαν οι μίζες, το 2020 φάνταζε πολύ μακρινό. Ετσι ο Σημίτης ακύρωσε μαζί με άλλα προγράμματα το Eurofighter, με την δικαιολογία ότι τα λεφτά θα δοθούν σε θέσεις εργασίας, αλλά όπως είδαμε τελικά τα λεφτά έγιναν μπετά για τους Ολυμπιακούς του 2004
Μεγάλη εφημερίδα μάλιστα εκείνη την εποχή έγραφε ότι «η κοινωνική συνοχή είναι το ισχυρότερο όπλο εναντίον κάθε εχθρού»
Ετσι φτάσαμε να μην έχουμε ούτε αεροσκάφη 4ης γενιάς, πόσο μάλλον 5ης.
Επειδή θα ακούσετε πολύ παραφιλολογία, είτε από ψεκασμένους που βγάζουν το F-35 άχρηστο, είτε από κινδυνολόγους που το θέλουν υπερόπλο και τα 4ης γενιάς F-16V απαρχαιωμένα
Η πραγματικότητα είναι κάπου στην μέση. Το F-35, όπως φάνηκε στην τελευταία άσκηση Red Flag είναι «αορατο» στο σημείο που, αν και υποδεέστερο σε ευελιξία θα έχει εντοπίσει και καταρρίψει το αεροσκάφος πριν μπει καν σε αερομαχία.
Αλλά, όπως έδειξαν και οι σχεδιασμοί όλων των χωρών που το απέκτησαν, δεν αναιρεί την αναγκαιότητα των Αεροσκαφών 4ης γενιάς, γι αυτό όλες οι χώρες το χρησιμοποιούν σε συνδυασμούς με αεροσκάφη 4ης, αλλά και παλαιότερα. Οι ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα F-15/F-22/F-16, η Βρετανοί με τα Eurofighter και το Ισραήλ με τα F-16 Sufa.
Αρα είναι μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός των F-16  στο επίπεδο 4ης γενιάς για να ισορροπήσει η επιβολή εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ασχέτως της προμήθειας F-35
Η συμφωνία μάλιστα στο όριο που είχε θέσει ο Πάνος Καμμένος από πέρυσι στο €1δις, έχει επιτευχθεί, αυτό για όσους γλύφτες του Ακη μίλησαν για προχειρότητα, και θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη, και θέσεις εργασίας στην ΕΑΒ, που ο καταδικασμενος Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε χωρίς τεχνικούς για την ξεπουλήσει επειδή «δεν είχε παραγγελίες»  και δινει πρόκριμα στο μέλλον της ΕΑΒ να έχει την τεχνογνωσία να αναβαθμίσει F-16 άλλων χωρών που θα θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Και τέλος η συμφωνία είναι διακρατική, όποτε οι μιζαδόροι λογικό να ρίχνουν μαύρο δάκρυ. Η εποχή Σημίτη τελειωσε

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:Αυτά είναι τα οφέλη από την αναβάθμιση των F-16 (ΕΔΩ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.