Πρόσκληση Τσίπρα στον Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα

Πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:
“Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρετε να έρθετε στην Ελλάδα. Είστε ευπρόσδεκτος”. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την έντονη ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.
Ο ίδιος είπε ακόμη ότι “Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία. Είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή.
«Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα στην περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αναφέρθηκε στο ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τουρισμό. Σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν τα εύσημα γι’ αυτό στον πρωθυπουργό.
“Η σχέση των χωρών μας είναι εξαιρετική είναι μια σχέση πολλών ετών, έχουν περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε περάσει” υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Είμαστε μαζί σας», σημείωσε επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε πως έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα και πως είναι “πανέμορφος τόπος”.
Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ:
https://www.youtube.com/watch?v=EHBXTpXbvcArn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.