Φιάσκο με τα χαμένα όπλα στη Λέρο – Στο αρχείο η υπόθεση

Άκαρπες ήταν οι έρευνες για την κλοπή οπλισμού από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, η οποία διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, με την υπόθεση να οδηγείται στο αρχείο. Η Αντιτρομοκρατική δεν βρήκε στοιχεία που να την αφορούν, ενώ και το κλιμάκιο της Αστυνομίας αποχώρησε.

Οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν πότε κλάπηκε ο οπλισμός και από ποιους, ενώ ούτε οι κάμερες είχαν αξιοποιήσιμο υλικό για την ταυτοποίηση πιθανών υπόπτων.

Σε αδιέξοδο κατέληξαν επίσης η έρευνες των τηλεφωνικών κλήσεων και των διαδικασιών παράδοσης – παραλαβής του οπλισμού. Φυσικά, δεν υπήρξαν ίχνη του χαμένου οπλισμού, ούτε το πού κατέληξε.

Οι αρχές στηρίχθηκαν στην κατάθεση του αποθηκάριου ο οποίος «έδειξε» τρεις ΟΥΚάδες. Φέρεται να είπε ότι ο προκάτοχός του τού ζήτησε τον περασμένο Οκτώβριο τα κλειδιά από την αποθήκη, γιατί ήθελε να αφήσει κάποια υλικά, μαζί με δύο – που έχουν πλέον αποστρατευθεί πλέον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις έμπαιναν και έβγαιναν με μαύρες σακούλες στην αποθήκη, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν είχαν κάτι μέσα όταν αποχωρούσαν. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα που έγινε η κλοπή, αφού όλα δείχνουν ότι έγινε σταδιακά, καθώς δεν ήταν δυνατόν ο οπλισμός που εκλάπη να μεταφέρθηκε με τη μία.

Ο αποθηκάριος όταν ρωτήθηκε γιατί έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του, φέρεται να είπε ότι τον εμπιστευόταν. Επιπλέον, ο προκάτοχός του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Αναλόγως, οι υπό έλεγχο στρατιωτικοί αρνήθηκαν ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη. Το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να αποδοθεί είναι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας, αλλά όχι ποινικές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα που έχουν «εξαφανιστεί» είναι: 6 οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, 2 ρουκετοβόλα, 30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι, αριθμός καπνογόνων, 2 νάρκες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.