Εξάρχεια: «Εμφύλιος» συμμοριών για τις πιάτσες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του Αφγανού σεσημασμένου στην Πλατεία Αμερικής. Έπεσε νεκρός από αντίπαλη συμμορία που έχει τον έλεγχο των ναρκωτικών στην περιοχή. Προς αναζήτηση νέας πιάτσας οι ναρκέμπορες μετά τις επιχειρήσεις – σκούπα στα Εξάρχεια. Κάτοικοι και συλλογικότητες στα Εξάρχεια θέλουν να καθαρίσει η περιοχή από τα ναρκωτικά.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγραφε το newsit.gr για τα αποτελέσματα της Δίωξης Ναρκωτικών στην καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή στα Εξάρχεια και τελικά, ήρθε μια συμπλοκή και ο θάνατος ενός αλλοδαπού, για να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Ένας 18χρονος σεσημασμένος από το Αφγανιστάν, έπεσε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αμερικής, έπειτα από άγρια συμπλοκή με άγνωστα άτομα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα προστάτευαν την περιοχή τους από «εξωτερικές» εισβολές. Δηλαδή και σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αντιμαχομένων ομάδων διακινητών ναρκωτικών, με κίνητρο την κυριαρχία στην συγκεκριμένη περιοχή, εν προκειμένω στην πλατεία Αμερικής.

Ο 18χρονος Αφγανός που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα από μαχαίρι σ’ ολόκληρο το κορμί του και το λαιμό, ήταν σεσημασμένος για ληστεία και οπλοκατοχή, καθώς είχε συλληφθεί στις αρχές του έτους στα Εξάρχεια, έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πως εμπλέκεται, εκτός των άλλων και σε διακίνηση ναρκωτικών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως όλα δείχνουν, οι απανωτές επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκαν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα όπως είχε αποκαλύψει το newsit.gr, καθώς ένα μεγάλο μέρος των διακινητών και των ναρκέμπορων μετακινήθηκαν σ’ άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Και αυτό γιατί φοβούνται ανά πάσα στιγμή σύλληψη τους από τους έμπειρους αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που λειτουργούν διακριτικά χωρίς να προκαλούν θαμώνες και κατοίκους των Εξαρχείων.

Για αυτό το λόγο άλλωστε η Δίωξη Ναρκωτικών κινείται με κάποια σχετική άνεση στα Εξάρχεια, αφού κάτοικοι, θαμώνες, αλλά και συλλογικότητες της περιοχής επιθυμούν να καθαρίσει η γειτονιά τους από την ναρκομαφία.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως οι διακινητές, «βαποράκια» και έμποροι, «μαζεύουν» σιγά σιγά την πραμάτεια τους και μετακινούνται σ άλλη περιοχή, όπως φαίνεται να έκανε ο 18χρονος Αφγανός που συνεπλάκη μαζί με την ομάδα του μ’ άλλους διακινητές, που έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους στην πλατεία Αμερικής.

Στο μεταξύ σε σημερινή (16/09) επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. στα Εξάρχεια είχαμε νέες προσαγωγές και συλλήψεις.

Ειδικότερα καρά την διάρκεια της επιχείρησης στα Εξάρχεια, προσήχθησαν δώδεκα άτομα και συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 συσκευασίες που περιείχαν 24,2 γραμμάρια χασίς καθώς και 4 συσκευασίες με ένα γραμμάριο κοκαΐνης.  Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.