Μουντομπάσκετ 2019: Στην κορυφή του κόσμου η Ισπανία!

Για πρώτη φορά μετά το 2006, η Ισπανία κατέκτησε την κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019, καθώς επικράτησε (75-95) της Αργεντινής στον μεγάλο τελικό.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο μπήκαν από την αρχή του ματς αποφασισμένοι να επιβάλλουν το ρυθμό τους και τα κατάφεραν, με τους «γκαούτσος» να δείχνουν κουρασμένοι από την έως τώρα πορεία τους.

Ενδεικτικό της κούρασης των παικτών της Αργεντινής ήταν το γεγονός ότι ο «οδηγός» σε αυτή την πορεία Λούις Σκόλα είχε 1/10 σουτ μη μπορώντας να βοηθήσει την ομάδα του να τελειώσει «ονειρεμένα» την πορεία της στη διοργάνωση.

Οι Ισπανοί παίζοντας κυριαρχικά και με ασφυκτική πίεση, κέρδισαν με μεγάλη διαφορά (σσ. άγγιξε και τους +22), όπως είχαν κάνει και τότε στον τελικό της Σαϊτάμα απέναντι στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μαρκ Γκασόλ, ο Ρίκι Ρούμπιο και η παρέα τους έκαναν το 2/2 χαρίζοντας στους συμπατριώτες τους το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση στην ιστορία. Μόνο το 1982, είχαν φτάσει ξανά, πριν το 2006 και το 2019, μέχρι την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Ισπανοί.

Στον 3ο τελικό της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή, αν και ήθελε να διπλασιάσει τα χρυσά μετάλλια, εν τέλει διπλασίασε τα ασημένια της, δεκαεπτά χρόνια από την ήττα της από τη Γιουγκοσλαβία στον τελικό στην Ινδιανάπολη (2002).

Η Αργεντινή, η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, το 1950, στο Μπουένος Άιρες δεν έκανε στο παρκέ αυτά που έπρεπε για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου 69 χρόνια μετά, στην 5η παρουσία του Σκόλα σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 95-75

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.