Αντιδρούν οι πράκτορες τουρισμού για ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, απέστειλε ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονία Θράκης, με αφορμή την ανάθεση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή -που παρουσιάζει το Politik.gr- οι πράκτορες τουρισμού εκφράζουν αρχικά τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά παραβίαση των διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μεταφορών επιβατικού κοινού, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ευελπιστούσαμε πως οι μονοπωλιακές πολιτικές που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με το να αναθέσει απευθείας στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δρομολόγια του ΟΑΣΘ, θα εξέλιπαν. Δυστυχώς, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως η ίδια τακτική ακολουθείται και τώρα».

Αξιοσημείωτο σύμφωνα με την επιστολή, είναι το γεγονός ότι «για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πέρα από το κέρδος και την ωφέλεια που έχουν από το μονοπώλιο, επιδοτούνται με ένα αρκετά υψηλό χρηματικό ποσό». Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι πράκτορες τουρισμού τονίζουν πως«θεωρώντας ότι θα τηρήσετε τις δεσμέυσεις σας να προβείτε σε απελευθέρωση στο χώρο μεταφοράς του επιβατικού κοινού, αναμέναμε ίση αντιμετώπιση. Δυστυχώς η ανωτέρω μονοπωλιακή πρακτική οδηγεί σε άνιση και μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος όλων αυτών των επαγγελματικών». Ο Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Μιχάλης Πεζίκογλου, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», επισήμανε επίσης πως στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε μειώσεις στον τουρισμό, λόγω των συνεχόμενων εκλογών. «Η περίοδος των εκλογών στην καρδιά του καλοκαιριού ήταν καταστροφή για τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεζίκογλου.

Δείτε τις σχετικές επιστολές:

Ακούστε και το σχετικό ηχητικό:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.