Γιορτή της Ασούρα: Σκληρές εικόνες από το αυτομαστίγωμα των σιιτών μουσουλμάνων στον Πειραιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ασούρα, η θρησκευτική τελετή των σιιτών μουσουλμάνων, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Χουσεΐν ιμπν Αλί, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα (τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ).

Στο αιματηρό έθιμο, που περιλαμβάνει και αυτομαστίγωμα, συμμετείχαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας. Οι σκληρές φωτογραφίες προέρχονται από την τελετή που έλαβε χώρα στον Πειραιά.

Κάθε χρόνο, τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου δηλαδή μήνα του ισλαμικού ημερολογίου, οι σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν τον Ιμάμη Χουσεΐν. Ως εκ τούτου, συγκεντρώνονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και τιμούν το μαρτύριό του, με το αίμα και τον πόνο που προκαλεί ο αυτοτραυματισμός τους.

Η τελετή πραγματοποιείται από το Ιράν, το Ιράκ, την Ινδία, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, έως τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Τανζανία, αλλά και περιοχές της Ρωσίας, την Αυστραλία και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν σιιτικοί πληθυσμοί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.