Πιλοτάρισμα F16, αναρριχήσεις και… ταξίδι στο χρόνο στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην 84η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των ενόπλων δυνάμεων, να… πετάξουν ένα F16 ή να κάνουν αναρρίχηση, θα έχουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της φετινής, 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος το περίπτερο του ΥΠΕΘΑ δίνει δυναμικό “παρών” στην Έκθεση και την ευκαιρία στους επισκέπτες του να μυηθούν στις επιχειρησιακές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με σύνθημα “Μαζί Πάντα”, ο στρατός ξηράς, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό έρχονται σε επαφή με το κοινό και προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις.

Άλλωστε το “Μαζί Πάντα” με το οποίο συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχει διττή σημασία. Αφενός σημαίνει την προστασία της χώρας μας και αφετέρου την προσφορά των σωμάτων στο κοινωνικό σύνολο.

Πιλοτάρισμα F16, εξουδετέρωση εκρηκτικών και αναρριχήσεις

Βασικό χαρακτηριστικό του περιπτέρου του ΥΠΕΘΑ είναι η διάδραση με το κοινό.

Όσοι αποφασίσουν να το επισκεφθούν θα έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να αισθανθούν για λίγο πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Μεταξύ άλλων υπάρχει προσομοιωτής πτήσης με μαχητικό F16 καθώς και με άλλα πολεμικά ή πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ωστόσο η δράση στο περίπτερο 1 δεν σταματά εδώ.

Όσοι βρεθούν στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ θα έχουν   επίσης την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ), με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και ρομποτικό μηχάνημα, να θαυμάσουν από κοντά δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000 και  να γνωρίσουν τις διαδικασίες αντιμετώπισης βύθισης, πυρκαγιάς ή εισροής υδάτων σε Πολεμικό Πλοίο και να συμμετάσχουν εικονικά σε μια επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης.

Τέλος, και πάλι μέσω εικονικής πραγματικότητας, δίνεται η δυνατότητα για βολές με άρμα μάχης.

Στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης, το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το ελικόπτερο Kiowa, να δοκιμάσει φρέσκο ψωμί από το κινητό αρτοποιείο του Ελληνικού Στρατού, ενώ για τους μικρούς φίλους των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης – καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

Ταξίδι στον χρόνο

Πέρα από τα υπερσύγχρονα εκθέματα, το περίπτερο 1 δίνει την ευκαιρία και για ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο.

Εντός του περιπτέρου μπορεί να δει κανείς μεταξύ άλλων εκθέματα από τον εξοπλισμών των Ελλήνων στρατιωτών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων εκθέτει μερικά ιστορικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και μπορούν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιηθούν μέχρι και σε πεδίο μάχης!

Το περίπτερο του ΥΠΕΘΑ είναι καθημερινά στη διάθεσή του κοινού και υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις σε όσους το επισκεφθούν.

stra-1.jpg

stra-2.jpg

stra-3.jpg

stra-4.jpg

stra-5.jpg

stra-7.jpg

stra-8.jpg

stra-9.jpg

stra-10.jpg

stra-11.jpg

www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.