Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΟΤΑΝ ΟΙ κάτοικοι του Μύτικα κατέβηκαν στους δρόμους (φωτο)

Πέντε φωτογραφίες – ντοκουμέντα παραχώρησε στο mytikaspress.blogspot.com, ο κ. Γιώργος Μούτος με καταγωγή από την Κανδήλα, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Νέα Ζηλανδία.

Απαθανατίζουν τις κινητοποιήσεις κατοίκων του Μύτικα (κυρίως), της Κανδήλας και του Βάρνακα, οι οποίες έλαβαν χώρα αρχές της δεκαετίας του ’80, ώστε να σταματήσει η λειτουργία μεγάλης μονάδας χοιροτροφείου της περιοχής.

Στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις συμμετείχαν τότε και πολλοί Ιταλοί και Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι παραθέριζαν τα καλοκαίρια τους στον Μύτικα.

Σίγουρα αυτές οι στιγμές αποτελούν μέρος της τοπικής ιστορίας, που όλοι τις θυμούνται.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Μούτο για τις φωτογραφίες και του ευχόμαστε πάντα υγεία σε αυτόν, στην γυναίκα του και τα παιδιά του και το Καλοκαίρι τον περιμένουμε και πάλι στα πάτρια εδάφη.

Χαιρετισμούς και σε όλους τους συμπατριώτες μας Αλύζιους που ζουν στην Νέα Ζηλανδία, και ευχόμαστε η νοσταλγία για την πατρίδα, να τους οδηγεί πάντα πίσω σε αυτή όλο και πιο συχνά» καταλήγει η ανάρτηση του blog.

mytikaspress.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ετικέτεςδεκαετία ’80 κάτοικοι κινητοποιήσεις Μύτικας…

Πηγή: https://www.agriniopress.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.