ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ το παιδί σου φέτος τα Χριστούγεννα

Στο https://www.tanea.gr διαβάσαμε:

Έχεις σκεφτεί τι είναι αυτό που μας κάνει βλέποντας τις στολισμένες βιτρίνες ένα και πλέον μήνα πριν από τα Χριστούγεννα να νιώθουμε κάπως; Σε μια περίοδο, που οι πολλοί τρέχουν σαν τρελοί, κυριευμένοι από το άγχος και το στρες της προσπάθειας για επιβίωση σε μια δύσκολη καθημερινότητα, διαλυμένοι από την κόπωση του να τα προλάβω όλα σε δουλειά, σπίτι κ.ο.κ. το μάτι ακουμπά σε εικόνες που ξυπνούν τη νοσταλγία, συναισθήματα των παιδικών μας χρόνων, από την όλη προετοιμασία για τις γιορτές, τον στολισμό του σπιτιού, τα χρώματα, τα αρώματα, τα φαγητά και τα δώρα, τη χαρά, τον ενθουσιασμό και την ανεμελιά των ημερών.

Αν και είμαστε στο τέλος του Νοέμβρη, μήπως πρέπει να μπεις στη διαδικασία να προετοιμαστείτε για τις γιορτές. Ακόμη και αν θεωρείς ότι είναι πολύ νωρίς για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να αγοράσεις το πρώτο αλεξανδρινό  και τους απαραίτητους τους θάμνους με τους κόκκινους καρπούς όπως το Ilex και το κυδωνίαστρο, μήπως να βάλεις αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου και το παιδί σου στο χαρούμενο κλίμα των ημερών, που έρχονται, ώστε να αλλάξετε όλοι διάθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το να προετοιμαστούμε και να στολίσουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους, οπότε σκέψου το, αγνοώντας τυχόν πειράγματα των φίλων σας!

Έτσι ή αλλιώς αναρωτήσου τι διαφορετικό θα κάνεις με το παιδί σου εφέτος τα Χριστούγεννα, εφόσον δεν ταξιδέψετε εντός και εκτός άστεως ή και συνόρων, προκειμένου να διαφοροποιήσετε τις ημέρες.

Για αρχή μπορείς να αξιοποιήσεις τη Black Friday  για να προμηθευτείς έγκαιρα και σε καλύτερη τιμή κάτι που επιθυμεί διακαώς το παιδί σου.

Επίσης μπορείς να το πάρεις μαζί για να επιλέξει το… δώρο του ή τα δώρα του για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δεδομένης της οικονομικής στενότητας της εποχής μπορείτε να βγείτε μαζί για να ψωνίσετε τα υλικά που θα χρειαστεί για τις χειροτεχνίες, τις κάρτες, ακόμη και τις  μπάλες, τα κεριά και άλλα διακοσμητικά, που θα φτιάξει  για εσάς, τον παππού και τη γιαγιά, το δέντρο και το σπίτι σας.

Μαζί μπορείτε να τηρήσετε το έθιμο για αρκετούς γνωστούς της επιλογής ενός νέου στολιδιού για το δέντρο σας.

Φυσικά θα σε βοηθήσει με το κατέβασμα των στολιδιών, το στολισμό του δέντρου κ.ο.κ.

Ακόμη μπορείς να συζητήσεις με το παιδί για τα γλυκά ή και τα φαγητά που θα έχει το τραπέζι σας, αυτά που θέλει οπωσδήποτε να φτιάξεις εσύ, όλα εκείνα που θέλει να κάνετε για να ξεχωρίσετε κι άλλο τις ημέρες.

Αλήθεια το παιδί σου λέει τα κάλαντα; Τα ξέρει καλά; Μήπως να κάνετε καμιά πρόβα;  Είμαστε βέβαιοι ότι θα σκεφτείς πολλά περισσότερα για να μπείτε σταδιακά σε ρυθμό Χριστουγέννων, ώστε να νιώσετε ανάλαφρα και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να απολαύσετε τις ημέρες που έρχονται, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε με την κάθε καινούργια ημέρα!

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.