Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Τουλάχιστον 47 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

Αυξάνει όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό που χτύπησε το Μεξικό. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.
Στην Πολιτείας του Μεξικού οι αρχές ανέφεραν τουλάχιστον 5 νεκρούς. Άλλοι 2 άνθρωποι καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε ένα σχολικό κτίριο στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Πουέμπλα.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Στην Πόλη του Μεξικού χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους. Πολλάκτίρια έχουν καταρρεύσει καταπλακώνοντας αυτοκίνητα. Σύμφωνα με ποληροφορίες των τοπικών αρχών υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για εκατοντάδες άτομα.
Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

Φονικός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 47 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι - ΦΩΤΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.