Ο Στέφανος Χίος δεν «είναι ιδέα» – Εκτός από γραφικός, έγινε και επικίνδυνος

Η είδηση της «σύλληψης» του Στέφανου Χίου έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο δημοσιογράφος όμως ξεπέρασε κάθε γραφικότητα. Πλέον, έγινε επικίνδυνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ο Στέφανος Χίος δεν έχει οδηγηθεί στον Κορυδαλλό. Εις βάρος του, όπως γράψαμε, εκδόθηκε εντολή προσωπικής κράτησης και προφυλάκισης στον Κορυδαλλό.
Δυο δικαστικοί επιμελητές, κατά τον Στέφανο Χίο «κατσαπλιάδες» και «αδίστακτα κοράκια» πήγαν με τη συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων στο σπίτι του δημοσιογράφου τα ξημερώματα της Τετάρτης για να του αποδώσουν την απόφαση.
Ο «κόρακες», όπως αναφέρει το makeleio.gr «βρήκαν την εξώπορτα κλειστή». Αργότερα, το site του Στέφανου Χίου τους «επικήρυξε». Έβγαλε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και ζητούσε από τους αναγνώστες του αν έχουνε κάποιες πληροφορίες για αυτούς να τις στείλουν.
Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω δικαστική απόφαση, όπως τουλάχιστον αναφέρει το ίδιο το makeleio.gr, αφορά ένα παλαιότερο δημοσίευμα του Στέφανου Χίου στην εφημερίδα Espresso για τον Μητροπολίτη Τρυφιλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομο.
Πέρα από την τραγικότητα της ανακοίνωσης του «Μακελειό ΕΠΕ» που πέρασε επάξια πλέον στη σφαίρα της «καλτ» κουλτούρας, η πρώτη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Χίος δεν μένει στον απλό χαρακτηρισμό της “γραφικής”. Περνά στο “επικίνδυνη”.
Για να μην γράφουμε όμως κάτι χωρίς να έχετε διαβάσει τη δήλωση, δείτε τη παρακάτω:
«Πήγαν πάλι να σπάσουν τη πόρτα. Ένας π@ουστης δικαστικός επιμελητής με τη συνοδεία των security των πτηνών των πτωμάτων, την αστυνομία του Τόσκα. Αυτού του χαμερπούς κατσαπλιά τυχοδιώκτη. Ανάθεμα τον κι αυτόν και όσων τον όρισαν εκεί ψηλά στο απόστημα της διαφθοράς.
Το μυαλό του μέσου ανθρώπου που νιώθει να του καταπατούν τον ιδιωτικό βίο. Τα βλέπουμε, τα γράφουμε και τα ζούμε κάθε μέρα. Θέλουν να μας ισοπεδώσουν. Μπαίνουν στο σπίτι των φτωχών για χρέη. Μπουκάρουν στα σπίτια φορολογούμενων πολιτών για ψύλλου πήδημα. Βγάζουν σπίτια στο σφυρί για ένα 500ρικο.
Ταράζουν ψυχές μικρών παιδιών για ασήμαντες αποφάσεις μασόνων, παλιανθρώπων, αλητών και τοκογλύφων.
Μία σφαίρα ο καθένας ήταν. Των 9 mm. Αλλά πριν πατήσεις τη σκανδάλη, σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να τους κάνεις τη χάρη να νικήσουν. Ζούγκλα. Αυτοί επέλεξαν έναν τέτοιο δρόμο. Και αυτός ο δρόμος, θα έχει θύματα. Αλλά όχι εμάς. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Θα τα πούμε αργότερα, όταν ενημερωθούμε για τη νέα επιχείρηση των κατσαπλιάδων.»
Προσέξτε λίγο. Δεν θα μείνουμε στο αν η δικαστική απόφαση της προφυλάκισης του Χίου είναι ορθή ή λανθασμένη. Δεν θα εξετάσουμε επίσης το αν έχει δίκιο ο δημοσιογράφος και το ρεπορτάζ που υπέγραφε πίσω στο 2007 αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και διαθέτει στοιχεία. Την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ στην προκειμένη περίπτωση, την θεωρούμε δεδομένη. Εξετάζουμε ξεκάθαρα όμως, τον τρόπο με τον οποίο ο Χίος και το makeleio.gr επέλεξαν να σχολιάσουν και να μεταδώσουν το τί ακριβώς έγινε.
Ο Στέφανος Χίος μας μιλά ξεκάθαρα για πόλεμο και θύματα. Το makeleio.gr μας μιλά για «σταλινοφασίστες του Μαδούρο» και «ποντίκια» του Μαξίμου. Οι δικαστικοί επιμελητές ήταν «μια σφαίρα ο καθένας των 9mm», σύμφωνα με στο Στέφανο Χίο. «Αλλά πριν πατήσεις τη σκανδάλη, σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να τους κάνεις τη χάρη να νικήσουν», δηλώνει χωρίς κανένα πραγματικά ίχνος λογικής.
Τι μας λέει ουσιαστικά ο δημοσιογράφος; Ότι προτίμησε να μην σκοτώσει τους επιμελητές αλλά να αντισταθεί με άλλον τρόπο. Επέλεξε έναν δρόμο που «θα έχει θύματα». Αν δεν εξετάσουμε τα λεγόμενά του Στέφανου Χίου σε συνδυασμό με τη γραφικότητα που καλύπτει το όνομά του, τότε μιλάμε απλά για έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που γράφει ότι σκέφτηκε ότι οι δικαστικές επιμελητές (σ.σ στην περίπτωσή του) θα ήταν μια σφαίρα ο καθένας.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Στέφανος Χίος είναι δημοσιογράφος. Έχει βήμα και είναι επικίνδυνος πια. Εκφράζει τέτοιες απόψεις, κάνει τέτοιου είδους σχόλια και δηλώσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Ε λοιπόν, τον Στέφανο Χίο και το makeleio.gr το διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες. Γράφουμε αυτό και τελειώνουμε με τη περίπτωσή του.
Η γραφικότητα έχει και τα όρια της. Και γραφικός και επικίνδυνος πάει πολύ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.