Το κυάνιο, το αρσενικό, η μέθοδος flash smelting και οι απειλές της #Eldorado

Η Ελ Ντοράντο είχε προτείνει να κάνει χρήση Κυανίου στην παραγωγή χρυσού, πρόταση η οποία απερρίφθη από το ΣτΕ. Επανήλθε με δεύτερη πρόταση, τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης (flash smelting), που επέστρεψε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες τεχνικές παρατηρήσεις, βάσει των οποίων η εταιρεία όφειλε να προσαρμόσει την πρότασή της και την υποβάλλει εκ νέου τώρα τον Σεπτέμβριο. 
Αντί αυτού, η εταιρεία αναστέλλει τις εργασίες της μέχρι να βρεθεί μια υποστηρικτική κυβέρνηση για να συνεχίσει την επένδυσή της… (σσ Λέγε με Μοσχάτο…)
Τι σόι δηλητήριο είναι και τι μπορεί να επιφέρει μόνο μια σταγόνα Κυάνιο είναι γνωστό, και από τους Ναζί που το χρησιμοποίησαν στους θαλάμους αερίων.
Τι είναι όμως η πυρομεταλλουργική μέθοδος flash smelting, δεν είναι γνωστό κι αυτό γιατί η μέθοδος είναι ακόμα στο στάδιο της έρευνας και οι δοκιμές που έχουν γίνει δεν είναι ούτε καν σε πιλοτική κλίμακα.
Δεν χρησιμοποιείται πουθενά στον κόσμο για συμπυκνώματα με περιεκτικότητα σε αρσενικό μεγαλύτερη του 0,5%. Φανταστείτε πως η τροφοδοσία του εργοστασίου του Μαντέμ Λάκκου θα είναι πάνω από 9%.
Δηλαδή, αν δεν είναι Κυάνιο θα είναι Αρσενικό … Και ήθελαν να συνεχίσουν τις εργασίες τους χωρίς καν να προσέλθουν στη διαιτησία στις 15/9. Το τελεσίγραφο επιστρέφεται κύριοι «επενδυτές».

Νίκος Στεφανής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.