Η φωτογραφία που έκρυβε…κάτι παραπάνω:Μέρκελ,Αδωνις και ο έμπορος όπλων!!!

Νέα τροπή παίρνει η κατά τα άλλα «αθώα» selfie του Άδωνη Γεωργιάδη με την Άνγκελα Μέρκελ με φόντο το Μάο. Φωτογράφος και σε πρώτο πλάνο είναι ο έμπορος όπλων Γιώργος Πατεράκης.
Από χθες, Τρίτη οι φωτογραφίες του Άδωνη Γεωργιάδη με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγιναν viral στο twitter με τους χρήστες να «τρολάρουν» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για την «αδυναμία» του να τρέξει να φωτογραφηθεί, χωρίς μάλιστα η ίδια η Μέρκλε να το πολυγνωρίζει, μαζί της.
Η εν λόγω φωτογραφία όμως με τη Μέρκελ δεν είναι τόσο… «αθώα» όσο ισχυρίζεται με σημερινές του δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης. Γιατί; Στο κάδρο βρίσκεται ο έμπορος όπλων Γιώργος Πατεράκης. Ο γνωστός ως ο Mr Eurofighter τράβηξε τη φωτογραφία, όντας καλεσμένος, όπως μας πληροφόρησε ο γραφικότατος Άδωνις, στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση του χριστιανοδημοκρατικού CDU.
Όλως τυχαίως, έβγαλε το κινητό του, θέλοντας να βγει selfie με τη Μέρκελ και όλως τυχαίως ο Άδωνις Γεωργιάδης “τρούπωσε” στο κάδρο.

Στο twitter ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απαντώντας σε σχετικό tweet του Κώστα Βαξεβάνη με τη φωτογραφία του Άδωνη της Μέρκελ και του άνδρα με το χαμόγελο σε πρώτο πλάνο, γνωστοποιεί πως πρόκειται για το «γνωστό» στην υπόθεση των υποβρυχίων έμπορο όπλων, Γιώργο Πατεράκη.
******



Είναι η γνωστή υπόθεση των υποβρυχίων που «έγερναν». Όπως έγραφε σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, το Φεβρουάριο του 2000 επί Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφεται μια σύμβαση ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων τύπου 214.

Όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, κατεβλήθη προκαταβολικά άνω του 70%, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Μεσάζων σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Γιώργος Πατεράκης.

Ο Γιώργος Πατεράκης μεταξύ άλλων διατηρούσε στενές σχέσεις με τον πρώην γαλάζιο υπουργό του Κώστα Καραμανλή, Θόδωρο Ρουσόπουλο και αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία ήταν υποψήφια στη νέα αγορά αεροσκαφών που προγραμμάτιζε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Ειδικότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν στέλεχος της γερμανικής εταιρείας DASA η οποία μετέπειτα συγχωνεύτηκε με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και μετονομάστηκε σε EADS. Εκπροσώπησε με αυτόν τον τρόπο τα γερμανικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρει για τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη.

Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ακούστηκε και για το τεράστιο “φαγοπότι” εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Τότε, ρόλο “κλειδί” στην υπόθεση είχε η αδερφή του Γιώργου Πατεράκη, Χριστίνα που θεωρούταν το «νούμερο 2» στην οργάνωση που είχε στηθεί. Γενικότερα στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, είχαν εμπλοκή πολλά μέλη της οικογένειας Πατεράκη.

Η απάντηση Άδωνη

Από τη μεριά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό στη φωτογραφία παρά το ότι τελικά βρίσκεται και ένας έμπορος όπλων.

Μιλώντας στον RealFM, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ο κ. Πατεράκης ήταν επίσης προσκεκλημένος στην εκδήλωση αυτή και έβγαλε μερικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε ο ίδιος. Δεν ήμασταν παρέα, καθόλου παρέα δεν ήμασταν. Εγώ πήγα μόνος μου, είχα προσωπική πρόσκληση και βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση».

Δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης ναι μεν φαίνεται να γνωρίζει τον Γιώργο Πατεράκη και να βγαίνει φωτογραφία μαζί του αλλά από την άλλη δεν “ήταν παρέα”. 

Σχολιάζοντας και τις δυο φωτογραφίες του με Μέρκελ και Σόιμπλε που προκάλεσαν «αναστάτωση» στο twitter και γενικά στο διαδίκτυο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία ακριβώς. Δηλαδή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος σε μία από τις πιο κλειστές συγκεντρώσεις που έκανε εν όψει εκλογών το αδελφό, της ΝΔ, κόμμα το CDU; Ή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε να συνομιλεί με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού κοινοβουλίου; Αυτό είναι μεμπτό πρωτόλεια; Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η κατηγορία;»

Για τον «Φον άδωνις» του πρωτοσέλιδου της σημερινής «Δημοκρατίας», ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Όσον αφορά αυτό το “φον Άδωνις” και “πήγε στον εχθρό”, θα με συγχωρέσετε, αν είναι εχθρός μας η Γερμανία να το πούμε, να διακόψουμε επαφές – με τον εχθρό μας δεν μπορούμε να έχουμε επαφές- να μην πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Τσίπρας, να μην πηγαίνει ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος, ο συγκυβερνήτης, να μην πηγαίνει κανένας τότε στη Γερμανία και να ξεκινήσουμε τον πόλεμο στους Γερμανούς. Εγώ ήξερα ότι οι Γερμανοί είναι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνομιλεί η κυβέρνηση μας με την κυβέρνησή τους και δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο πρέπει να απολογηθώ ακριβώς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.