Μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα φέρνει ο Μακρόν

Μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα θα στείλει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των Ηλυσίων «ο Πρόεδρος Μακρόν θα στείλει στην Ελλάδα ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη» σε αυτή τη χώρα «σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης».

Μιλώντας για την ανάκαμψη και την ελληνική οικονομία, επισήμανε ότι «θα πρέπει να συνοδεύσουμε την Ελλάδα σε αυτή την πιο θετική φάση που ξεκινά και είναι, όπως ελπίζουμε, συμβολική για μια νέα φάση στην Ευρωζώνη».

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ και από περίπου 40 στελέχη γαλλικών εταιρειών διότι η Γαλλία θα πρέπει να αδράξει τις «σημαντικές ευκαιρίες» που κρύβει η χώρα και οι οποίες συχνά δεν γίνονται αντιληπτές.

Ο στόχος της επίσκεψης Μακρόν

Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Το μήνυμα είναι οι επενδύσεις ξεκινούν και πάλι στην Ελλάδα και ότι η Γαλλία εννοεί να είναι παρούσα, όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι και κατά τη φάση της ανάκαμψης.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit.

Το Παρίσι, θεωρεί ότι ξεκινά μία νέα φάση. Οι θυσίες απέφεραν καρπούς, υπάρχουν θετικές ενδείξεις ανάκαμψης, όπως δείχνουν οι αριθμοί στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων που εκκινούν και πάλι, της ανεργίας που παραμένει υψηλή αλλά υποχωρεί με σταθερούς ρυθμούς.

Η Γαλλία επιθυμεί να στηρίξει την Ελλάδα στη νέα αυτή φάση, για την οποία εκφράζεται η ελπίδα ότι θα είναι μία συμβολική φάση για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να διασφαλίσει τη συνέχιση της στήριξης της Γαλλίας , αλλά και να εγγυηθεί την προσωπική του στήριξη στη νέα φάση

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα 

ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει ομιλία στον βράχο της Πνύκας, την υψηλού συμβολισμού για τη Δημοκρατία τοποθεσία όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και δεξίωση με τη συμμετοχή της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας.

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα εντάσσεται στη μακρά συνέχεια των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και των επισκέψεων των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όμως ο Εμανουέλ Μακρόν επιλέγει έναν εξωθεσμικό τόπο για να απευθύνει την δημόσια ομιλία του στην Αθήνα παρουσία νέων, καθηγητών και σπουδαστών της γαλλικής γλώσσας, ως σύμβολο της νέας σελίδας που ανοίγεται μετά το ξεπέρασμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της κρίσης εμπιστοσύνης, επισημαίνουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να δείξει ότι η αναδιάρθρωση της Ευρώπης περνά μέσα από την δημοκρατική αναδιάρθρωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.