Σύνοδος κορυφής των Μεσογειακών κρατών στη Λισαβόνα


Για τη Λισαβόνα αναχωρεί σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σύνοδο θα συμμετέχουν οι επτά αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Ελλαδας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Στόχος της Συνόδου είναι ο συντονισμός των θέσεων των χωρών αυτών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις, ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη μετανάστευση, στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι με αφορμή τη Σύνοδο  οι κύριοι Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό.
Στο τέλος της διάσκεψης θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά ηγετών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.