Πόρισμα – φωτιά για δάνεια τραπεζικών στελεχών που αγόραζαν βίλες και ελικόπτερα!

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα για τα δάνεια που είχαν πάρει εκατοντάδες τραπεζικά στελέχη και τα οποία δεν καλύπτονται από εμπράγματες εγγυήσεις.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των ίδιων των συστημικών τραπεζών, έχουν ανακαλύψει πράγματα και θάματα και η υπόθεση πάει ολοταχώς στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, ένα μεγάλο μέρος των δανείων έχει γίνει βίλες σε ελληνικά κοσμικά νησιά και ακίνητα στο εξωτερικό.
Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία αναμένεται να δεσμευτούν, προκειμένου οι τράπεζες να εξασφαλίσουν την επιστροφή τουλάχιστον ενός τμήματος των θαλασσοδανείων.
Βέβαια υπάρχουν και τραπεζικά στελέχη με ιδιαίτερα γούστα. Ένας απ΄ αυτούς αγόρασε δύο μέρες μετά την έγκριση του δανείου ελικόπτερο.
Πενήντα τραπεζικά στελέχη εμφανίζονται να έχουν αγοράσει με τα δάνεια που εξασφάλισαν από τις τράπεζες, πολυτελή σκάφη αναψυχής, ενώ κάποιοι προνοητικοί φρόντισαν να επενδύσουν στο χώρο της εστίασης.
Πολλά από τα δάνεια έγιναν ομόλογα και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ κάποια τολμηρά τραπεζικά στελέχη επένδυσαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Το σκάνδαλο που καταγράφεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι τα μπόνους που είχαν εισπράξει κάποια υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και τα οποία είναι ισόποσα με τα δάνεια που είχαν πάρει.
Αυτοί με το κόλπο των μπόνους εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους. Για τους υπόλοιπους μόλις τώρα αρχίζουν οι δικαστικές περιπέτειες.
https://www.paraskhnio.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.