“Πραξικόπημα” Βρούτση: “Γκρεμίζει” εργασιακά δικαιώματα με (ν)τροπολογίες που έφερε μισή ώρα πριν την ψηφοφορία!

Με δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία στο διυπουργικό νομοσχέδιο από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση καταργείται το βάσιμο της απόλυσης και η ευθύνη των εργολάβων για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. (η πρώτη τροπολογία ορίζει τα πλαφόν στα ποσά των συντάξεων)

Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατηγορούν και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για συμπαιγνία με την κυβέρνηση καθώς έδωσε παράταση στη συνεδρίαση προκειμένου να έχει χρόνο ο υπουργός Εργασίας να φέρει και να καταθέσει την τροπολογία.

Το ΚΚΕ μάλιστα καταγγέλει ότι η τροπολογία που ρυθμίζει εργασιακά θέματα είναι τροπολογία που έχει έρθει με απαίτηση του ΣΕΒ.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την Ολομέλεια φωνάζοντας «ντροπή σας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη Βουλή με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία». Έξαλλος και ο Παύλος Πολάκης φώναξε προς το προεδρείο και αποχώρησε από Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σειρά του πριν αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό. Μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα».

Πηγή: news247.gr, ethnos.gr , newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.