Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί στον Έβρο

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν από περίπολο στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες Έβρου το πρωί της Κυριακής (09/09/2018).

foto

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χάθηκαν και διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά υδάτινα σύνορα χωρίς να το καταλάβουν. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ελληνικό παρατηρητήριο, απ’ όπου Έλληνες στρατιωτικοί τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στο φυλάκιο του Δορίσκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο χάθηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια ο δεύτερος αναζητώντας τον, πέρασε κι αυτός στην άλλη μεριά του ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του και δρομολογήθηκε άμεσα η παράδοση των δυο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, καθώς η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια και θέλει να αντιμετωπίσει το περιστατικό όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πριν δηλαδή την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Στις 19:01 το τουρκικό ΓΕΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση για το σημερινό συμβάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα 2 στελέχη των ΤΕΔ εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ακολουθώντας ίχνη ατόμων τα οποία πιθανώς ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν στις 11:00. Η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας ότι τα 2 στελέχη παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές την 18:30 και αφού πρώτα ανακρίθηκαν από τις ελληνικές αρχές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.