Ομόφωνο «ναι» στο ψήφισμα για παραίτηση Ψινάκη – «Στόχος η διαπόμπευση και η ανθρωποφαγία» (βίντεο)

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του την Παρασκευή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν με αίτημά τους την άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτησή του, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την καταστροφή και τα θύματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ενώ κατακρίνοντας παράλληλα τη στάση στάση του.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς οι δημοτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν πως ο δήμος έμεινε ανοχύρωτος και έρμαιο στα χέρια του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος κατά τους ίδιους δεν είναι μόνο ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Μετά το ομόφωνο ψήφισμα για παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, ο Ηλίας Ψινάκης με ανακοίνωση του τονίζει ότι δεν παραιτείται.

Η ανακοίνωση του Ηλία Ψινάκη είναι η εξής:

«Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο.

»Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία.

»Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια.

»Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

»Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα αφήνει αιχμές και για πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό: «Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», είπε.

Και κατέληξε: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.