Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα – Κοντά στη Μαγούλα το επίκεντρο – Συνεχείς μετασεισμοί

Ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ωστόσο κάποιες αναφορές σημειώνουν ότι το μέγεθος του σεισμού που ταρακούνησε την Αττική είναι μέχρι και 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια είναι μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και σε απόσταση 23 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα.

Αρκετές σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, ενώ παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Πάνω από 10 κλήσεις για εγκλωβισμούς ατόμων σε ασανσέρ κτιρίων, που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έχει δεχτεί μέχρι τις 14:32 η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα. Όπως εξήγησε ο καθηγητής σεισμολογίας ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή. Ο κ. Παπαζάχος σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999 και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.