Αποκάλυψη ΣΟΚ! Με μαύρο χρήμα Ρώσοι πράκτορες και καλόγεροι προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση

Το πανίσχυρο λόμπι του Πούτιν στο Άγιον Όρος σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες που καλύπτονταν από διπλωματική ασυλία είχε στήσει επιχείρηση αποστασίας με την εξαγορά και εκβίαση βουλευτών με τους οποίους είχε ισχυρούς δεσμούς με τελικό στόχο να αποδομήσει και να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα πριν ψηφιστεί η συμφωνία για το Μακεδονικό από την ελληνική Βουλή, γράφει το KontraNews.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα από ξένο παράγοντα που έληξε άδοξα γιατί υπέπεσε στην αντίληψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η εντολή που είχε πάρει το πανίσχυρο λόμπι από την Μόσχα ήταν: Ρίξτε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πριν δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη ακυρώνει τα σχέδια της Μόσχας που είχε επενδύσει στρατηγικά σε αποδόμηση του Ζάεφ προκειμένου να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.

Μάλιστα κάποιους από αυτούς τους βοήθησε με διάφορους τρόπους για να εκλεγούν.

Ήταν αυτοί που δέχτηκαν πρώτοι τα διλήμματα των ηγούμενων που είχαν αναλάβει εργολαβικά με τη βοήθεια Ρώσων πρακτόρων να στήσουν την αποστασία.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει συναντήσεις, συνομιλίες αλλά και προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών.

Άλλωστε η οικονομική βοήθεια που παρέχει η Μόσχα σε συγκεκριμένες μονές του Αγίου Όρους παραπέμπει σε μαύρο ταμείο μέσα από το οποίο χρηματοδοτούνται πολλαπλές δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη στρατηγική της Ρωσίας για διείσδυση σε νευραλγικούς τομείς του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Με τη ρωσική διείσδυση στο Άγιο Όρος ασχολήθηκαν εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρέσβης επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται με τα μοναστήρια που έχουν εξελιχτεί σε ρωσικές βάσεις.

Οι δραστηριότητες του ρωσικού λόμπι του Αγίου Όρους βρέθηκαν και στο στόχαστρο της ΕΥΠ.

Στο Μαξίμου διαβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες απόρρητα δελτία πληροφοριών που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία το ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους κάλυψε σχεδόν όλο το κόστος της οργάνωσης των συλλαλητηρίων.

Βέβαια οι λαοσυνάξεις ήταν το πρώτο μέρος του σχεδίου αποσταθεροποίησης. Το δεύτερο περιλάμβανε την αποστασία βουλευτών και πτώση της κυβέρνησης.

Όπως αποκάλυψε στην KontraNews καλά πληροφορημένη πηγή ένας από τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκε δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από το λόμπι του Αγίου Όρους που φαίνεται ότι διαθέτει ισχυρό δίκτυο πληροφοριών αφού γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε διαβεβαιώσει τους πάντες ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κόμμα του.

Χρειάστηκαν κάποια τηλέφωνα και μια κατ’ ιδίαν επίσκεψη από έναν ηγούμενο και δύο συνεργάτες του για να αλλάξει γνώμη και να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του.

Τις ίδιες μεθόδους το λόμπι του Αγίου Όρους εφάρμοσε και σε τέσσερις ακόμα βουλευτές.

Σε συνεργασία με Ρώσους διπλωμάτες οργάνωσε την αποστασία τους μέσα από ένα όργιο πιέσεων αλλά και απόπειρας εκμαυλισμού.

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα. Απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα δύο Ρώσων διπλωματών που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Μόσχα και απελαύνει άλλους δύο που έχουν την ευθύνη του νευραλγικού κλάδου της κατασκοπείας και μαζί με τους λομπίστες του Αγίου Όρους εμπλέκονται στο σχέδιο αποστασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.