Αναγνωστοπούλου για Αλβανία: Όσο υπάρχει πρόβλημα με τη μειονότητα δεν θα διευθετηθεί η ένταξη σε ΕΕ

Σχολίασε την καταγγελία της ΝΔ για χρήση του όρου «Μακεδονία» από ιστοσελίδα των Σκοπίων με τουριστικό περιεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τα διαβήματα που πρέπει να κάνει».

Μήνυμα στην Αλβανία ότι όσο υπάρχει πολιτική αστάθεια και κυρίως όσο υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το μειονοτικό, το περιουσιακό της ελληνικής μειονότητας, δεν μπορούν να διευθετηθούν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η ένταξή της στην ΕΕ, έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra σχολίασε την καταγγελία της ΝΔ για χρήση του όρου «Μακεδονία» από ιστοσελίδα των Σκοπίων με τουριστικό περιεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τα διαβήματα που πρέπει να κάνει».

Σχετικά με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία σχολίασε ότι «δεν φοβόμαστε, είμαστε σε εγρήγορση συνεχώς».

Πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε μια αυξημένη και αυξανόμενη προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας και την έχουμε τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την κυπριακή ΑΟΖ, εκεί βεβαίως βρισκόμαστε σε εγρήγορση γιατί ο κίνδυνος για ένα θερμό επεισόδιο είναι υπαρκτός και είναι εδώ και χρόνια με τις εντάσεις και τις παραβιάσεις που έχουμε».

Εκτίμησε ότι η Τουρκία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως μια χώρα η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά και δημιουργεί προκλητικές καταστάσεις και ενέργειες. «Εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και εγρήγορση, κινητοποιώντας πάντα ένα διπλωματικό δίκτυο, πολύ ισχυρό για αυτή την περίπτωση» σημείωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.