Η «Αριάδνη» έντυσε στα λευκά την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από χιονισμένα τοπία σε όλη τη χώρα, που τις τελευταίες ώρες πλήττεται από δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις, ανά τόπους ισχυρές.

 
Η «Αριάδνη» έντυσε στα λευκά την Ελλάδα [photos]

Ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες έχει καλυφθεί από ένα πέπλο λευκού χιονιού.

 
 

Στη Λέσβο, ένα προσφυγόπουλο που φιλοξενείται στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ παίζει χιονοπόλεμο. Σε όλη τη Λέσβο χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί, με αποτέλεσμα να το έχει «στρώσει» απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

 

Αποκλεισμένα είναι αυτή την ώρα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια. Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια. 

Χιόνια έχουν καλύψει τις σκηνές και στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο.

 

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, με τις αρχές να προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

Χιονισμένα είναι τα χωριά και στα ορεινά του νομού Ηλείας.

 
Στα Τρίκαλα, λόγω παγετού στο γήπεδο της πόλης, αναβλήθηκε ο αγώνας ΑΟ Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.