“Μπλόκο” από Ιβάνοφ στη συμφωνία των Πρεσπών: Δεν την υπογράφω- Είναι εγκληματική

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αποφάσισε να μην υπογράψει το διάταγμα για την ανακήρυξη του νόμου περί επικύρωσης της τελικής συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στα ψηφίσματα 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τη λήξη της ισχύος της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και για τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών.

Στην απόφαση, την οποία έστειλε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιβάνοφ στα μέσα ενημέρωσης ως επιστολή, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο Πρόεδρος δεν θα υπογράψει το διάταγμα. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη νομιμοποίησή της της συμφωνίας με την Ελλάδα εγκληματική.

“Δεν είμαι υποχρεωμένος να υπογράψω το διάταγμα. Ένας από τους πυλώνες της πολιτικής μου στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 είναι ότι δεν δέχομαι αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα. Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη “μακεδονική εθνική ταυτότητα”, την ιδιαιτερότητα του “μακεδονικού έθνους”, τη “μακεδονική γλώσσα” και το “μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης”” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιβάνοφ.

Προσθέτε δε ότι η συμφωνία υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δεδομένου ότι μιλάμε για μια “διαφορά για το όνομα του κράτους” και όχι για “διαφορές” όπως ονομάζεται αυτή η συμφωνία.

Πηγή: ANT1news.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.