Πλαστογραφηση υλικού-Εγκληματική οργάνωση στοχοποίησε τον ήρωα του λιμενικού Χριστοφορίδη!

Θέμα χρόνου είναι πλέον η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που στοχοποίησε και απείλησε την επίλεκτη ομάδα του λιμενικού που εξιχνίασε την υπόθεση του NOOR1 και ειδικά τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Ο Χριστοφορίδης είναι επίλεκτο στέλεχος με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του, έχοντας συμμετάσχει στην εξιχνίαση των μεγαλύτερων υποθέσεων της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Η εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εκβιάσει τον λειτουργό κατά την διάρκεια εκτέλεσης των ανακριτικών του καθηκόντων, παγιδεύοντας την απόρρητη διαδικασία, πλαστογραφώντας το υλικό με την μέθοδο του μοντάζ και δημοσιεύοντας το σε δικτυακούς τόπους και ιστοσελιδες.
Φυσικά ο έμπειρος λειτουργός που έχει πρωτανωγιστήσει σε εξιχνίαση δεκάδων σοβαρότατων υποθέσεων απέναντι σε αδίστακτους εγκληματίες, είχε κινηθεί απολύτως θεσμικά έχοντας ενημερώσει τις δικαστικές αρχές για τον τρόπο δράσης, αλλά και την εξέλιξη των ανακρίσεων. Έχοντας μάλιστα δώσει και επίσημη κατάθεση σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν ο Γιαννουσάκης υπό το καθεστώς απειλών και μιας απόπειρας δολοφονίας αρχίσει τις κινήσεις πανικού για να καλύψει τους χρηματοδότες του.
Φυσικά η έρευνα θα πρέπει να εντοπίσει και ποιοι από τους δημοσιογράφους και πολιτικούς λειτουργούσαν υπό το καθεστώς εντολών από την κεντρική ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που τους καθιστά μέλη της με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 187.  Υπάρχουν άλλωστε δηλώσεις ακόμα και εν ενέργεια πολιτικών που συνιστούν απειλή ακόμα και προς την αρμόδια εισαγγελέα, καθώς και ανάλογα δημοσιεύματα.

Πλαστογραφηση υλικού με την μέθοδο του μοντάζ
Κατ’ αρχάς, κάποιες παραδοχές υπό την αίρεσιν των οποίων θα πρέπει να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε ανάλυση.

• Οι συνομιλίες του αξιωματικού του Λιμενικού με τον κατάδικο Μάκη Γιαννουσάκη που βγήκαν στη δημοσιότητα έχουν υποστεί επεξεργασία, είναι υλικό μονταρισμένο, άρα πιθανόν να μην αποδίδουν το πλήρες νόημα των λεγομένων από τους δύο συνομιλητές.

• Το υλικό είναι παρανόμως κτηθέν, άρα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί δικονομικά.

• Η δημοσίευση των συνομιλιών έγινε από ΜΜΕ φιλικά προς το Βαγγέλη Μαρινάκη, τον επιχειρηματία ο οποίος φέρεται θιγόμενος από από τα αναφερόμενα στις υποκλοπές, δεδομένου πως εμφανίζεται θύμα επιχείρησης ενοχοποίησης. Αυτό δεν ακυρώνει αυτομάτως τις καταγγελίες, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν στη διαδικασία του ελέγχου της βασιμότητάς τους, καθώς και της αξιολόγησης του επιλογής του χρόνου δημοσίευσής τους.

• Εκ των πραγμάτων, η αξιοπιστία των οποιωνδήποτε ισχυρισμών του Γιαννουσάκη ελέγχεται. Σε άλλες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν είναι προϊόν υποκλοπής, ο ίδιος μοιάζει να λέει διαφορετικά την ιστορία του. Μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει, ότι φυλακισμένος, υπό την πίεση της πρωτόδικης καταδίκης σε ισόβια και με την ελπίδα της έφεσης, είναι διατεθειμένος να πει οτιδήποτε εκτιμά πως θα τον βοηθήσει, ανάλογα με το τι πιστεύει πως θα ήθελε να ακούσει ο συνομιλητής του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.