ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ το «έντομο φονιά» που νεκρώνει πεύκα στο Σέιχ Σου

καθώς και για την έκταση που έχει πάρει το πρόβλημα στο δάσος του Σέιχ Σού ζητά με επιστολή του προς το δασαρχείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο κ. Καϊτεζίδης εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της Θεσσαλονίκης καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν προσβληθεί χιλιάδες δέντρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς η υλοτόμηση και η απομάκρυνση των άρρωστων δέντρων για να μην προσβληθεί το υπόλοιπο υγιές δάσος είναι η μόνη λύση.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αυτή τη στιγμή τα άρρωστα-ξερά δέντρα αποτελούν τα ιδανικά προσανάμματα που σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μετατρέψουν το δάσος σε πυριτιδαποθήκη βάζοντας σε κίνδυνο όλους τους οικισμούς που γειτνιάζουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Καϊτεζίδης ζητά ενημέρωση για τον βαθμό προσβολής του δάσους στα διοικητικά όρια του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη καθώς και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς δασαρχείου και των αρμοδίων υπηρεσιών.

Κάνει επίσης γνωστό ότι ο δήμος με τις υπηρεσίες του, τους ανθρώπους του και τον εξοπλισμό του μπορεί να συνδράμει την προσπάθεια και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και στις μετέπειτα αναδασώσεις που θα ακολουθήσουν τις εξυγιαντικές υλοτομήσεις.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.