Έρχεται θύελλα με δικαστές σε κυκλώματα!

ΓιαννηΣ ΝτασκαΣ

Πριν πολλά-πολλά χρόνια ίσχυε τό άρθρο για την περιύβριση Αρχής και σχετικά με τους δικαστικούς λειτουργούς.
Αν έγραφε κανείς κάτι μειωτικό ή υβριστικό για τους δικαστές αντιμετώπιζε ποινική κατηγορία.
Τότε μπαινόβγαινε στον Ελεύθερο Τύπο ως φίλος στενός του Κ. Μητσοτάκη ένας δικαστής υψηλού βαθμού και έγραφε σημειώματα κατά άλλων δικαστικών λειτουργών που μπαινόβγαιναν στα γραφεία του Α. Παπανδρέου και οι οποίοι έγραφαν σημειώματα κατά άλλων δικαστών.

Μικρογραφία

Αιτία διάφορα σκάνδαλα, τα οποία άλλοι αγωνίζονταν να αποκαλυφθούν και άλλοι να κουκουλωθούν. Στη λογική αυτή έβαλαν φυσικά και δικαστικούς λειτουργούς που ξαφνικά βρέθηκαν με λαμπρές περιουσίες στα ακριβά προάστια και στα πρώην δάση της Αττικής.
Στενός συγγενής μάλιστα ενός “διάσημου” δικαστή ανέλαβε να οικοπεδοποιήσει μέσω μια επίσημης εταιρείας κερδοσκοπικής τεράστια έκταση στην Πεντέλη, η οποία έπεσε θύμα εμπρησμού και ο Κώστας Λαλιώτης είχε υποσχεθεί δακρύζοντας ότι θα αναδασωθεί μέχρι το χιλιοστό.
Η εταιρεία προχώρησε οι εκτάσεις οικοπεδοποιήθηκαν και δικαστικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι “αποκατέστησαν” τα παιδιά  τους.

Μικρογραφία

Γνωστή οικογένεια “επενδυτών” στα βουνά της Αττικής βρίσκεται πίσω από τις αγοραπωλησίες εκτάσεων στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη, στον Υμηττό με “ταπιά” τούρκικα, με τα οποία πολλοί διαχρονικά προσπαθούν να αφήσουν το Ελληνικό Κράτος ταπί απο εκτάσεις ακριβές.
Όταν οι συνταξιούχοι δικαστικοί  έπιασαν  ρίζες στην πολιτική και έπαιρναν  το ένα αξίωμα μετά το άλλο προώθησαν και στενούς τους συγγενείς στο κουκούλωμα σκανδάλων μέσω δικηγορίας…
Και νόμοι τροποποιήθηκαν για να μπορεί να κουκουλωθεί δικαστικά σειρά ομοειδών υποθέσεων στις οποίες δικηγορούσαν και απευθείας δικαστικοί που πήραν σύνταξη “πρόωρα” και στενοί συγγενείς τους.

Το άρθρο για την περιύβριση αρχής καταργήθηκε γιατί δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος που αξιοποιήθηκε πολύ κομματικά, έκαναν κατάχρηση και πετύχαιναν καταδίκες για απλή νομική  κριτική σε κατάπτυστες νομικά δικαστικές αποφάσεις τους.
Με την κατάργηση τα πράγματα εκτραχύνθηκαν σε βάρος χιλιάδων δικαστών που ασκούν πανέντιμα τα καθήκοντά τους και γίνονται βορά  στα νύχια βρομερών μεγάλων δικηγορικών γραφείων που χτίζουν βίλες και κάνουν κοινωνικές εμφανίσεις, βάζοντας με δωροδοκίες, εκβιασμούς και κάθε άλλο μέσο στα αρχείο βρομερά σκάνδαλα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μεγαλοδικηγόρων που σχεδόν έχουν εγκατασταθεί μέσα σε μεγάλα  δικαστήρια, έχουν πετύχει να διορίσουν δικαστικές και εισαγγελικές λειτουργούς πρώην ασκούμενές τους, γνωστές ως πρωταγωνίστριες του σκοινιού και του παλουκιού κλπ.

Μικρογραφία

Προ ημερών μας φώναξε ιδιαιτέρως δικαστικός λειτουργός για να μας δηλώσει αγανακτισμένος διότι δικαστές στον Αρειο πάγο έβγαλαν απόφαση αντίθετη σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εν γνώσει τους…
Περιμένοντας να μας δώσει στοιχεία, είδαμε το όνομά του να φιγουράρει αρνητικά σε σχέση με μια πολύ γνωστή και βρομερή υπόθεση.
Ισως μας φώναξε για να “στείλει¨ εκόντων-άκοντων ημών μήνυμα, ίσως να προσπαθεί να ισοφαρίσει στο παρασκήνιο….
Κάτι μας λέει ότι αυτό που ο ίδιος (ο δικαστικός λειτουργός) ονόμασε μέγα σκάνδαλο συναδέλφων του θα το ξεχάσει.
Προχθές γίναμε μάρτυρες μιας κατάπτυστης δικαστικής διαδικασίας, με πρωταγωνίστρια πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, κάτοχο και καταδικασμένη ήδη για πλαστά πτυχία.

Εχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τι θα γραφεί στα πρακτικά  της δίκης που κράτησε 2-3 ώρες από τους διαλόγους για τα πλαστά πτυχία, για την άρνηση να υποχρεώσουν τη σύμβουλο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο να δηλώσει ενόρκως, αν έχει πτυχία απο το περίφημο Χάρβαρντ κλπ.
Η πρώην σύμβουλος ανήκει σε πασίγνωστη  πλούσια οικογένεια της χώρας.
Ηδη ζούμε αυτό που κάποτε θεωρούσαμε σημείο αδιανόητο και σημείο έσχατης κατάπτωσης.
Να γεμίζουν τις φυλακές πολιτικοί, δικηγόροι και κάμποσοι δικαστικοί λειτουργοί…

Μικρογραφία

Γνωρίζουμε ότι οι καταδιώξεις  εγκλημάτων πια δεν γίνονται με παρακολούθηση στους δρόμους με μαύρο γυαλί και καπαρντίνα.
Γίνονται με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, και εκεί καταγράφονται  και διάλογοι με δικαστικούς λειτουργούς και διάλογοι για δικαστικούς λειτουργούς σε εμπλοκή υποθέσεων.

Μικρογραφία

Και τις παρακολουθήσεις κάνει επίσημα η ΕΥΠ και μάλιστα και μερικές φορές με απόρρητη εντολή άλλων δικαστικών λειτουργών.
Και σύντομα  αναμένονται νέες θυελλώδεις αποκαλύψεις για τις εμπλοκές αυτές.
Τα θυμηθήκαμε αυτά και άλλα πολλά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες  ημέρες με αφορμή το “καράφλιασμα” που μας επιφύλαξε ένας εισαγγελέας Εφετών.
 
Άσκησε λέει πολιτική και παρέμβαση εναντίον του Πρωθυπουργού.
Τον κατηγορεί ως προδότη για την συμφωνία με τα Σκόπια κλπ.
Δεν θα αναφέρουμε εμείς το όνομά του γιατί δεν αξίζει τον κόπο, αλλά και γιατί θα τον διαφημίσουμε στους προφανείς σκοπούς του που είναι να τραβήξει πάνω του τη δημοσιότητα και είτε να μπει στην πολιτική δίπλα στον Αδωνη και τον Μπαρμπαρούση, είτε να παραιτηθεί και να θησαυρίσει ως δικηγόρος σε συνεργασία με πολιτικά και δικηγορικά γραφεία,ακολουθώντας την πεπατημένη άλλων συναδέλφων του.

Μικρογραφία

Υ.Γ. Σε καμία δυτική δημοκρατία δεν θα βρει κανείς το αισχρό κατάντημα της δικής  χώρας, δηλαδή αυτό να κουκουλώνουν τεράστια σκάνδαλα  δικαστικοί, είτε δικηγορώντας ως συνταξιούχοι, είτε μέσω συγγενών τους σε συνεργασία με εν ενεργεία συναδέλφους τους.

Υ.Γ. Μπορεί κανείς να εξηγήσει τη λογική και το σκεπτικό με το οποίο δικαστικοί αγόρασαν μαζικά έκταση στον πιο διεφθαρμένο τόπο της χώρας, απο πλευράς λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών, δηλαδή τη Μύκονο;
Και τι απέγιναν εκείνοι οι κρατικοί λειτουργοί της Μυκόνου που πιάστηκαν με τα χρήματα στους λογαριασμούς και τον τεμαχισμό δημοσίων εκτάσεων  για κατασκευές αυθαιρέτων;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.