Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Ζητώ την παρέμβασή σας για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν από την υπογραφή Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης καθώς, όπως υποστηρίζει, ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία χωρίς την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθει η συμφωνία στην Βουλή πριν την υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας. “Ζητώ την παρέμβασή σας, όπως θα το πράξω και εγώ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. “Θα κάνω ότι περναει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τονίσει πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την ενημέρωση, σημείωσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά και κατέληξε: «Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί, αλλά με πλήρη τήρηση του Συντάγματος».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.