Όσβαλντ, Λυγινό κλπ στέλνει ο Καμμένος για κακούργημα! Μετά από 17 χρόνια συγκάλυψης!

Στο «πάρτι» των εξοπλιστικών, όπου διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, η μία δίκη διαδέχεται την άλλη. Αυτή τη φορά στο εδώλιο φτάνει η υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο ο οποίος είχε προφυλακιστεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος καθώς και το τραπεζικό δίδυμο, Ζαν Κλoντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός όπως και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Επίσης, στο εδώλιο παραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ καθώς και στελέχη της εταιρίας Ericsson.
Μεταξύ άλλων αδικημάτων οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ΄εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας αλλά και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Με το βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότερες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονται τελεσθείσες στην Αθήνα από το 1998 έως 3-6-1999 λόγω παραγραφής.
Ο αντεισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης είχε ζητήσει να παραπεμφθούν σε δίκη 17 άτομα για δωροδοκία και οι υπόλοιποι 9 να απαλλαγούν, χωρίς να εντοπίζει ενδείξεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Σύμφωνα με την κατηγορία στην υπόθεση διακινήθηκαν τεράστια ποσά από την σουηδική εταιρεία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρδάκης στην πρόταση του περιέγραφε πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκατ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι.Σμπώκο, Άκη Τσοχατζόπουλο και σε άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.
Ο εισαγγελέας αναδείκνυε δε το ρόλο του απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστου Τούμπα ο οποίος εκπροσωπώντας την εταιρεία EBRAER, εμφανίζεται να έδωσε «μίζα» ύψους 400.000 ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.